Στιγμές από την καθημερινότητα του, οι σχέσεις του με τα κοντινά του πρόσωπα και το ποδόσφαιρο, όλα αποτελούν κομμάτι της ταινίας για τη ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

Σε αυτή, όπως αναφέρει η Daily Mail, υπάρχει μία σκηνή, προς το τέλος της, στην οποία η μητέρα του Μαρία Ντολόρες ντος Σάντος Αβέιρο εξηγεί πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα στη ζωή της. «Ήθελα να κάνω έκτρωση, αλλά ο Θεός δεν ήθελε αυτό να συμβεί»,  λέει στην κάμερα. «Ο Κριστιάνο ήταν ένα ανεπιθύμητο παιδί, αλλά μου έδωσε τόση χαρά».


Η κάμερα όμως που κατέγραφε τη ζωή του κορυφαίου ποδοσφαιριστή κατέγραψε κι άλλες στιγμές. Χαράς ίσως για τον ίδιο, αλλά και απορίας για τους κοντινούς του ανθρώπους. Σε μία από αυτές, ο ποδοσφαιριστής φαίνεται να διασκεδάζει με την παρέα του. «Πείτε μου ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστή στον κόσμο», ρωτάει και σχεδόν αυτόματα απαντά: «Εγώ». Στη συνέχεια ξεσπά σε ασυγκράτητα γέλια. Οι φίλοι του φαίνονται αρχικά διστακτικοί, στη συνέχεια όμως γελούν και οι αυτοί. Μετά σηκώνει το δάχτυλο και το γέλιο πρέπει να σταματήσει. «Μέχρι τον Ιανουάριο», λέει αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την εμμονή του με την «Χρυσή Μπάλα».


Η ταινία που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως «εκπληκτική» και «καθηλωτική» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση που έχει αναπτύξει με την οικογένειά του, ενώ παράλληλα δείχνει πώς είναι να απολαμβάνεις τη φήμη και τη δόξα. Από τη μία βλέπεις τη στοργική πλευρά του Κριστιάνο για τον πεντάχρονο γιο του και την αγάπη του για τη χήρα μητέρα του που παίρνει ηρεμιστικά για να τον δει να παίζει και από την άλλη τις σκηνές τρέλας που βιώνει κάθε φορά που τον πλησιάζουν ο θαυμαστές.

Η ματαιοδοξία του είναι ένα ακόμα στοιχείο που από ότι φαίνεται χαρακτηρίζει τον διάσημο ποδοσφαιριστή ο οποίος επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να «εισβάλλουν» ακόμα και στο μπάνιο του.

Ο αλκοολικός πατέρας και ο μικρός γιος

«Αν και ποτέ δεν κακοποίησε τα παιδιά του, μετατράπηκα σε θύμα του», λέει ο Ρονάλντο στη μητέρα του σε ένα σημείο στο οποίο οι δυο τους αναφέρονται στο γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν αλκοολικός.


Για τη δική του μάχη όμως μιλάει και ο αδερφός του ποδοσφαιριστή, αλλά και η μητέρα του μιλάει για τα συναισθήματά της όταν στα 12 του χρόνια τον άφησε να πάει στη Λισαβόνα για να παίξει στην Sporting. «Έκλαιγα κάθε μέρα. Ο κόσμος λέει ότι έχουμε λεφτά και αυτοκίνητα, αλλά εμείς υποφέραμε».

Χωρίς αμφιβολία όμως οι πιο συγκινητικές στιγμές της ταινίας είναι αυτές που συνδέονται με τον μικρό του γιο που προσφέρεται να του μάθει πως να εκτελεί πέναλτι, ενώ του εξομολογείται ότι θέλει να γίνει τερματοφύλακας.