Η Α.ΚΙ.ΔΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Χθες (4-11-2015) στις 16:00 το απόγευμα έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό να κατατεθούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των της χώρας. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι στη διαδικασία επιλογής αφού όσοι δεν τις κατέθεσαν έγκαιρα αποκλείστηκαν από τη διαδικασία. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να απευθύνουμε μερικές ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή και να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας.

Γιατί δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αλλά και πουθενά αλλού (πίνακες ανακοινώσεων κλπ.) για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τη στιγμή που το ίδιο το γραφείο του Δημάρχου θα δέχεται στη συνέχεια τους φακέλους των υποψηφίων και θα παραχωρεί αριθμούς πρωτοκόλλου; Δηλαδή από τη στιγμή που είναι εξολοκλήρου υπεύθυνο για τη σωστή και διαφανή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Γιατί ενώ η δημοτική αρχή έδειξε ιδιαίτερο ζήλο ως προς την παρουσίαση της ίδρυσης του Δ.Ι.Ε.Κ. στη Δυτική Αχαΐα, με πολλά άρθρα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τοπικό τύπο και με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου, δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον για τη συνέχεια της διαδικασίας;

Γιατί ενώ υπήρξε ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους υποψήφιους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου μας, δεν έγινε το ίδιο με τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς ώστε να μπορέσουν οι νέοι επιστήμονες του Δήμου μας να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση και να ακολουθήσουν σωστά τη διαδικασία;

Γιατί αφού τελείωσε η διαδικασία των ηλεκτρονικών αιτήσεων αναρτήθηκε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου μας η οποία αναφέρει ότι τους φακέλους με τα δικαιολογητικά των υποψήφιων εκπαιδευτικών (δηλαδή όσων έκαναν την ηλεκτρονική αίτηση) θα τα καταθέτουν και στο γραφείο του Δημάρχου; (!)

Ευτυχώς τα ερωτήματα δεν είναι αναπάντητα. Είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή με τον να μην ενημερώσει επί της διαδικασίας ως όφειλε, αυτομάτως απέκλεισε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και νέων επιστημόνων. Με αυτό τον τρόπο οδήγησε σε μια όχι και τόσο διαφανή διαδικασία αφού δεν ανάρτησε από τις 20/10/15 την υπ' Αρ.Πρωτ: 3557/159/20-10-2015 πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία όριζε την ακριβή διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι".