Πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας πυρόσβεσης- διάσωσης από την 6η ΕΜΑΚ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, το πρωί της Τρίτης στο 32ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.

Η άσκηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, παρουσία και του Διευθυντή Π.Ε. Αχαΐας κ. Τρ. Κιντή.
Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αρχικά από ειδικούς της 6ης ΕΜΑΚ για τον τρόπο πρόληψης ατυχημάτων και αντίδρασης σε περιπτώσεις σεισμού καθώς και να δουν από κοντά τον ειδικό εξοπλισμό της.

Αργότερα με βάση σχέδιο που είχε εκπονηθεί από την ομάδα σχεδιασμού της ίδιας υπηρεσίας παρακολούθησαν όλοι εντυπωσιασμένοι την προβλεπόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις διαχείριση ανάλογων συμβάντων που περιλάμβανε, εκκένωση κτιρίου μετά από σεισμό, εντοπισμό αγνοουμένων με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου – ανιχνευτή και τον απεγκλωβισμό, τη διάσωση και τη μεταφορά τυχόν θυμάτων.

Η Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου ευχαριστεί δημοσίως την 6η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στην άσκηση.

Παράλληλα, συγχαίρει την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση της Δυτικής Ελλάδας για την άρτια εκπαίδευση, τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανότητας του ανθρώπινου δυναμικού που την στελεχώνει, αλλά και για την υπομονή και τη διάθεσή τους να ενημερώσουν τα παιδιά του σχολείου.