Ποτέ δεν είναι αργά, για να αποφοιτήσει κανείς από το λύκειο. Εστω και αν κοντεύει να κλείσει έναν... αιώνα ζωής. Η 97χρονη Margaret Thome Bekema, πήρε επιτέλους το απολυτήριο λυκείου της, ξεσπώντας σε δάκρυα ευτυχίας.

Οταν το μακρινό 1932 η κ. Bekema αναγκάστηκε να παρατήσει τις αίθουσες, η απογοήτευση της ήταν τεράστια. Η ηλικιωμένη Αγγλίδα αγαπούσε το σχολείο, όμως η οικογενειακή κατάσταση της δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Η μητέρα της είχε αρρωστήσει βαριά και η μεγαλύτερη κόρη της οικογενείας έπρεπε να αναλάβει τον μητρικό ρόλο στο σπίτι και να προσέξει τα μικρότερα αδέρφια της. Για αυτό το λόγο αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο, εγκαταλείποντας έτσι τα όνειρα της. Τα χρόνια πέρασαν, όμως η κ. Bekema ποτέ δεν μπόρεσε να βρει χρόνο ώστε να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Σε ηλικία 97 ετών, ήταν πεπεισμένη πως ποτέ δεν πρόκειται να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο της. Ωστόσο ένας μακρινός της συγγενής είχε διαφορετική άποψη. Επικοινώνησε με το σχολείο της ηλικιωμένης Αγγλίδας, ώστε να της αποδοθεί ένα τιμητικό δίπλωμα. Το σχολείο συμφώνησε και κάπως έτσι η κ. Bekema είναι πλέον απόφοιτος του Grand Rapids Catholic Central High. Μάλιστα το πτυχίο αναγράφει ως ημερομηνία τον Ιούνιο του 1936, όταν και θα αποφοιτούσε κανονικά.

Η αντίδραση της 97χρονης ήταν συγκινητική. Παίρνοντας στα χέρια της το πτυχίο, με καθυστέρηση 79 ετών, ξέσπασε σε λυγμούς. Η παρακάτω φωτογραφίες αλλά και το βίντεο είναι χαρακτηριστικά:



97-year-old tearfully accepts her high school diploma