Με ένα νέο πρόβλημα του συστήματος taxis θα έρθουν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι καθώς έχει εμφανίσει σημαντικές καθυστερήσεις στην ενημέρωσή του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να φαίνονται ότι χρωστούν ακόμα και μάλιστα με προσαυξήσεις καθώς το σύστημα υπολογίζει και αυτές.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ με ανακοίνωσή της καθησυχάζει τους φορολογουμένους, ενημερώνοντας ότι οι καθυστερήσεις ενημέρωσης του συστήματος οφείλονται στον αυξημένο όγκο πληρωμών.

Όπως ενημερώνει, τις επόμενες ημέρες το σύστημα θα ενημερωθεί κανονικά και εφόσον η πληρωμή έχει γίνει εμπρόθεσμα θα σβηστεί και η σχετική προσαύξηση. Για παράδειγμα, οι πληρωμές της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου αναμένεται να εμφανιστούν την Τετάρτη στο σύστημα, ενώ οι πληρωμές που έγιναν στις 30 Οκτωβρίου θα περάσουν στο taxis το επόμενο Σάββατο.

Έως τότε θα εμφανίζεται ότι χρωστούν με προσαυξήσεις,, ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα όσοι χρειαστούν στο μεσοδιάστημα φορολογική ενημερότητα.