Το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του Πατρινού αθλητικού σωματείου Ατόμων με αναπηρία "Ήφαιστος" κόντρα στην ομάδα "Άτλας" θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στις 18.30 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο "Δημήτριος Τόφαλος", στο πλαίσιο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. μπάσκετ με αμαξίδιο.

Ο Ήφαιστος όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, είναι ένα νεοιδρυθέν σωματείο ΑμεΑ αποτελούμενο από νέους ανθρώπους που παραμερίζοντας τις κοινωνικές αλλά και φυσικές δυσκολίες που προκύπτουν ζώντας με κάποια αναπηρία πέρασαν στο επόμενο επίπεδο κι έκαναν την ατυχία τους ευκαιρία για μια νέα ζωή.

Οι εμπνευστές του συλλόγου, αναγνωρίζοντας το κενό διάδοσης και ανάπτυξης των παραολυμπιακών αθλημάτων που υπάρχει στην Δυτική Ελλάδα, οδηγήθηκαν στην ίδρυση του. Το σωματείο έχει ιδρυτικό σκοπό την σωματική, φυσική, πνευματική και ψυχική διάπλαση των μελών του και για την επίτευξή του έχει την δυνατότητα να καλλιεργήσει όλα τα παραολυμπιακά και ολυμπιακά αθλήματα.

Βασικός άξονας ανάπτυξης του σωματείου είναι το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο αλλά υποστηρίζει αθλητές και σε άλλα αθλήματα όπως αντισφαίριση, τοξοβολία, επιτραπέζια αντισφαίριση, κολύμβηση, σόφτμπολ και ιππασία.

Η ανακοίνωση - πρόσκληση του "Ήφαιστου" προτρέπει το Πατρινό κοινό να δώσει δυναμικό παρών στον αγώνα.

"Η ομάδα ΑμεΑ της πόλης μας σε χρειάζεται δίπλα της.

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι…".

*Αξίζει τέλος να τονιστεί πως για 1η φορά ομάδα από την Αχαΐα λαμβάνει μέρος στο 18ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ με καρότσι - αμαξίδιο.