Με εντυπωσιακές κλασσικές αλλά και μοντέρνες δημιουργίες ολοκληρώθηκε η τέταρτη και τελευταία ημέρα της 18ης Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας και παρακολούθησε τις επιδείξεις των Rita Pateroni, Gogo by Stalo, LaVUE, Panos Apergis και Atelier Loukia.

Ο γνωστός οίκος μόδας Rita Pateroni παρουσίασε την S/S 2016 συλλογή του με δημιουργίες σε παστέλ κυρίως χρώματα. Τα καρώ υφάσματα σε γαλάζιο, ροζ και λευκό χρώμα και οι υπέροχες δαντέλες είναι τα στοιχεία που πρωταγωνίστησαν στη συλλογή, διατηρώντας έντονο το ρομαντικό στοιχείο.

Το fashion brand Gogo by Stalo, το οποίο ξεκίνησε από τη συνεργασία ανάμεσα στην Κύπρια σχεδιάστρια Στάλω Ηλία και την Γωγώ Μαστροκώστα, παρουσίασε evening wear με βασικό χρώμα το μαύρο και γραμμές που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα.

Το νέο fashion brand LaVUE έκανε το ντεμπούτο του στο catwalk της AXDW παρουσιάζοντας ανδρικά outfits σε ευθείες γραμμές, σε άσπρο, μαύρο και γκρι χρώμα. Ένα brand φτιαγμένο για άνδρες που διαφωνούν με το βαρετό και το προβλέψιμο, όπως ακριβώς και ο ambassador του brand, Νίκος NiVo Βουρλιώτης. Με street διάθεση, στο catwalk συμμετείχαν τραγουδιστές hip hop ενώ, είδαμε και μια διαφορετική γυναικεία εκδοχή των LaVUE,  φορεμένα από γυναίκες.

Ο αγαπητός σχεδιαστής Panos Apergis εντυπωσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, για ακόμα μία φορά με τις ιδιαίτερες δημιουργίες του. Η S/S 2016 συλλογή του περιελάμβανε digital prints, γεωμετρικά πατρόν και ανάλαφρα υφάσματα. Το φινάλε της παρουσίασης περιελάμβανε υπέροχα καφτάνια και ο γνωστός σχεδιαστής επέλεξε ξύλινα υποδήματα Scholl σε μπεζ και φλοράλ για να ολοκληρώσουν το καλοκαιρινό look. Ο Πάνος Απέργης για τα κοσμήματα της επίδειξης επέλεξε τα χειροποίητα κοσμήματα ARCHtrend by Lena Kalidis, της σχεδιάστριας κοσμημάτων που συμμετείχε φέτος στα Xclusive Elements της AXDW, μια συνεργασία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών της AXDW.

Η καταξιωμένη κυρία της ελληνικής μόδας, Loukia, παρουσίασε ρομαντικές δημιουργίες της συλλογής “Jasmine”. Οι διαφάνειες, τα παστέλ χρώματα, τα λουλούδια, οι δαντέλες και τα ανάλαφρα υφάσματα δημιούργησαν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ενώ το hair style που συνοδευόταν από λουλούδια πλεγμένα στα μαλλιά των κοριτσιών μας μετέφερε σε μια άλλη, παραμυθένια εποχή.

H AXDW, με διεθνή χαρακτήρα, φιλοξένησε φέτος προσκεκλημένους από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας: Διεθνείς αγοραστές, μεταξύ των οποίων και το Danube Fashion Office, το μεγαλύτερο Fashion Showroom της Ασίας, bloggers και δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ και η Πρόεδρος του Serbia Fashion Week, ενός από τα συνεργαζόμενα fashion weeks της AXDW, κα Svetlana Horvat παρακολούθησαν την AXDW καθ’ όλη τη διάρκεια του 4ημέρου.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το section Xclusive Elements, τον ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν κοσμήματα, μαντήλια, τσάντες, φουλάρια, πασμίνες, κασκόλ κ.ά. των ARCHtrend by Lena Kalidis, E.T. Collection Creations by Elsa Toli, Eireen, Lamprini Chantziara, Maesa Morado, ΜΙάου Νιάου, My Scarf, Rubee Handmade, 7pm by marina panagiotoulia, Sophia Koutsoukou.

Παράλληλα, για όλες τις μέρες, οι επισκέπτες μπορούσαν να ψωνίσουν μοντέρνα fashion pieces, on the spot ,από το corner του Pop Up Store και του Universal Consciousness
Apparel.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξήχθη το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελευταία ημέρα των επιδείξεων:  Μιχάλης Ζαμπίδης, Νίκος Βουρλιώτης, Μάγδα Τσέγκου, Νίκος Βαρβέρης, Λάκης Γαβαλάς, Έλενα Βρεττού, Μαρία Καλαβρία Φάϊς, Ελένη Πετρουλάκη, Μανουέλα Παυλίδου, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Παϊτίμ Κασάμι, Χριστίνα Παππά, Νόνη Δούνια, Αριστείδης Σουιλέδης, Χρήστος Νέζος, Αλέξης Κωστάλας, Μάκης Τσέλιος, Ορθούλα Παπαδάκου, Στέλλα Γιαμπουρά, Τραϊνός Δέλλας, Ελένη Χατζίδου, Γιώργος Ντάβλας, Φώφη Μαστροκώστα, Εύη Αδάμ, Βο, Dr Θανάσης Αθανασίου, Στέλλα Δημητρίου, Έλλη Αγγελιδάκη, Τζένη Τζιβεριώτη, Μάγια Γάκη, Andria Thomais, Χαρά Λεμπέση, Χριστίνα Αλεξανιανάν, κ.ά.