Έγιναν τα εγκαίνια, παρουσία πλήθους φιλότεχνων Πατρινών, της Εικαστικής εβδομάδας στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά, που διοργάνωσε η ομάδα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού, πού αποτελείται από τους συμπολίτες (Αναγνωστόπουλο Xάρη, Βασιλόπουλο Περικλή, Δημητσιάνου Νέλλη, Γκατζούνα Καίτη, Πεφτίκογλου Σάκη & Ζωντανού Βάλια), θέλοντας να δημιουργήσει παράλληλες δράσεις πέρα από τα δρώμενα & τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στην συγκεκριμένη περίοδο, οργανώνει την Εικαστική Εβδομάδα, με στόχο να δείξει ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπής, δεν περιορίζεται στην Καρναβαλική περίοδο, αλλά ενδιαφέρεται γενικότερα για την κουλτούρα & τον πολιτισμό της πόλης μας .

Η σχέση των μελών της κριτικής επιτροπής με τον πολιτισμό έδωσε την ιδέα για αυτήν την έκθεση που θα είναι και το ξεκίνημα μιας σειράς δράσεων για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.

Την έναρξη της έκθεσης προλόγισαν, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος και από την Κριτική Επιτροπή ο Αναγνωστόπουλος Χάρης.

Παρόντες στην έκθεση ήσαν ο Θωμόπουλος Βασίλης πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

Στην Εικαστική Εβδομάδα  συμμετέχουν Πατρινοί καλλιτέχνες επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, με αγαπημένα έργα τους, χωρίς το περιεχόμενο των έργων τους να έχει σχέση αποκλειστικά με το καρναβάλι.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι Αλιβιζάτου Πόπη, Αναγνωστόπουλος Xάρης,  Βελαώρας Xάρης, Βούρτσης Δημήτρης, Γκατζούνα Καίτη, Γκουρνέλος Σταύρος, Δημητροπούλου Nτούλη, Καραβασίλης Βασίλης, Καραγκούνης Χρήστος, Λαλιώτης Πάρης, Μπαλάσης Κώστας, Νικόλαου Νίκος, Παπαδημητροπούλου Δήμητρα, Παπαντωνόπουλος Αντώνης, Πεφτίκογλου Σάκης, Πρέσσας  Νίκος, Σκορντάνι  Ένο, Σταγκοπούλου Κίττυ, Στεφανοπούλου Νάντια.

Η Εικαστική Εβδομάδα, πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων – Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι Πάτρας".

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 10.οο έως 13.οο  το πρωί & από 18.οο – 21.οο  το απόγευμα, εκτός Κυριακής & αργίας 28 ης Οκτωβρίου  .