Σε συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τα νησιά του Αιγαίου προχωρά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Αχαΐας που σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  

«Δυστυχώς οι φρικιαστικές εικόνες, του εμφυλίου που μαίνεται στη Συρία, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο για τον Έλληνα πολίτη μέσα από τα δελτία ειδήσεων των Μ.Μ.Ε. Ενός πολέμου που έχει οδηγήσει σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου συσσωρεύονται μεγάλος αριθμός προσφύγων που θέλουν να αποφύγουν τη βιαιότητα του πολέμου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μετακίνηση προσφύγων από το 2011, που άρχισε ο πόλεμος και που δυστυχώς έχει πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων και αθώα παιδιά. Από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑτος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου ανέλαβε πρωτοβουλίες επίλυσης αυτού του μεγάλου ανθρωπιστικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Ο.Η.Ε., που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της διεθνούς ανθρωπιστικής κρίσης Mercy Crops, Neal Keny-Guyer καθώς και με τον ύπατο αρμοστή του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες κατά την διάρκεια των οποίων συζήτησαν το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων.

Μέρες και σημεία συγκέντρωσης των προσφορών

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Αχαΐας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Ως προοδευτικοί πολίτες έχουμε χρέος να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να αναζητήσουν, έστω και μακριά από την πατρίδα τους, μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Είναι ηθικό μας χρέος και δημοκρατική επιταγή να σταθούμε δίπλα τους. Για το λόγο αυτό το Κίνημα Αχαΐας οργανώνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΕΣ & του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τα κάτωθι προϊόντα:

* Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σαπούνι πλάκα, χαρτομάντιλα, υγρά μαντηλάκια)Φάρμακα

* Είδη ένδυσης και υπόδησης (μόνο καινούρια για λόγους υγιεινής). Γάλατα, πάνες

* Sleeping bags, κουβέρτες φλις (καινούρια)

* Αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά - γαλότσες (καινούρια)

* Νερό εμφιαλωμένο- Ξηρά τροφή (φρυγανιές, κράκερς, μπισκότα τύπου petit beurre, σταφίδες)

Μέρες και σημεία συγκέντρωσης των προσφορών: από Δευτέρα 26/10 έως Παρασκευή 31/10 στα γραφεία του ΚΙΝΗΜΑτος, πλ. Γεωργίου και Μαιζώνος, και ώρες 11:00-13:00 και 18:00-20:30. Επίσης, μέλη του ΚΙΝΗΜΑτος θα βρίσκονται στην Πλ. Γεωργίου το Σάββατο 24 Οκτώβρη από τις 10 έως τις 2μμ.