Ο κύκλος προβολών για τη μετανάστευση και την προσφυγιά συνεχίζεται με δύο ακόμα ταινίες.
Στο στέκι του Δρόμου (Ιωάννη Βλάχου 35)

Πέμπτη 22/10, 8:30 μμ: Παράδεισος στη Δύση, του Κώστα Γαβρά

Η πρώτη ελληνική ταινία του Κώστα Γαβρά ρίχνει μια απρόσμενα κωμική και κοινωνικά διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αποφεύγοντας όλα τα κλισέ του μετανάστη-τραγικού ήρωα. Σκηνοθετική ελαφρότητα, ονειρική ατμόσφαιρα, χιούμορ και ρεαλισμός από ένα δημιουργό που ζει τη δεύτερη κινηματογραφική του νιότη.
Η ταινία έκλεισε το φεστιβάλ Βερολίνου 2009 όπου προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού. Βραβεύθηκε με το βραβείο των κριτικών τον Απρίλιο του 2009 στο φεστιβάλ «City of Lights, City of Los Angeles” (COL-COA).


Πέμπτη 29/10, 8:30 μμ: Η Νύφη από τη Συρία, του Eran Riklis

Η Mona είναι μία νεαρή γυναίκα των Δρούζων (μέλη θρησκευτικής Αραβικής κοινότητας που κατάγεται από το Ισλάμ και ζουν στα Golan Heirhts, στα σύνορα ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ. Οι Δρούζοι θεωρούνται Ισραηλινοί πολίτες, ωστόσο δεν έχουν αφομοιωθεί και ζουν ως μειονότητα, την ίδια στιγμή που πρόσκεινται φιλικά υπέρ του πολιτισμού της Συρίας) που πρόκειται να παντρευτεί με προκαθορισμένη συμφωνία έναν ξάδερφό της, τηλεοπτικό αστέρα από τη Συρία που δεν έχει γνωρίσει στην πραγματικότητα ποτέ. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Από τη στιγμή που θα περάσει τα σύνορα, δε θα μπορέσει να ξαναγυρίσει ποτέ στην οικογένειά της.
ο Eran Riklis δημιουργεί μία ταινία για την οικογένεια και την πολιτική, μία ταινία που αναφέρεται ταυτόχρονα τόσο σε προσωπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό δράμα που έχει πινελιές χιούμορ, μιλά για το Μεσανατολικό με την ίδια ευκολία που αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις και καταφέρνει να μιλήσει για όρια ανθρώπων και σύνορα λαών με τρόπο απλό και κατανοητό.

Είσοδος ελεύθερη.
Στο χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές, αδιάβροχα, κουβέρτες, και φαρμακευτικά είδη πρώτης ανάγκης.