Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους πιο επιτυχημένους stand-up comedians της Ελλάδας, βρέθηκε στην Πάτρα για δύο παραστάσεις με τα πράγματα να είναι… "Ακόμα πιο δύσκολα".

Με καυστικό χιούμορ, φαντασία, εφευρετικότητα και αυτοσχεδιασμό πιο απρόβλεπτο από ποτέ, γέμισε τη σκηνή του Θεάτρου "Πάνθεον" με γέλιο και χαμόγελα, κάνοντας ακόμη και τον πιο δύσκολο θεατή να ταυτιστεί, μέσα από αληθινά αστεία και καθημερινές μικρές ιστορίες που όλοι έχουμε, λίγο πολύ, ζήσει.

Τον πετύχαμε λίγο μετά από το αναμφίβολα απολαυστικό show, για μια συνέντευξη αστραπή ή αλλιώς για… ένα γρήγορο "μπλιτσάκι" ερωτοαπαντήσεων!

P.E. Η παράσταση "(Ακόμα πιο) Δύσκολα τα Πράγματα" ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πως σου φαίνεται το κοινό της Πάτρας;
Γ.Χ: Έχω έρθει αρκετές φορές στην Πάτρα και δεν έχω απογοητευτεί από το κοινό, οι θεατές είναι αρκετά θετικοί… Η Πάτρα άλλωστε είναι μια πόλη που έχει φιλοξενήσει πολύ καλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις!

P.E. Υπάρχει κάποια πόλη που να έχεις ξεχωρίσει;
Γ.Χ: Δε θα το έλεγα... Αν και όντως υπάρχουν πόλεις με αρκετά ώριμο κοινό, που έχει παρακολουθήσει αρκετό stand up και οι θεατές είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με το είδος, σε σχέση με άλλες. Η αλήθεια όμως είναι πως όταν μια παράσταση είναι καλή, ο κόσμος το εκτιμάει, και αυτό φαίνεται. Δε γίνεται αλλιώς. 

P.E. Πολλά από τα αστεία σου είναι αρκετά καυστικά. Έχεις δεχθεί ποτέ αρνητικά σχόλια ή επίθεση για αυτά; 

Γ.Χ: Ευτυχώς τόσο εγώ, όσο και το κοινό είμαστε καλοπροαίρετοι. Προσωπικά, σαν άνθρωπος, δεν έχω σκοπό και διάθεση να θίξω ή να προσβάλω. Οποιοδήποτε καυστικό ή ειρωνικό σχόλιο προκύπτει, είναι καθαρά για τους λόγους της παράστασης. Θα πρέπει να υπάρχει ροή… Να σπάσει ο πάγος με κάποιον τρόπο. Σίγουρα δεν υπάρχει κακεντρέχεια στα όσα λέγονται. Άλλωστε… Ο γρουσούζης ο άνθρωπος φαίνεται από μακριά... Δεν είμαι από αυτούς…


P.E. Σου έχει τύχει ποτέ κάτι περίεργο κατά τη διάρκεια της παράστασης; Ευχάριστο ή δυσάρεστο; 
Γ.Χ: Δυσάρεστο; Ευτυχώς, ακόμη όχι… Σίγουρα όχι! Έχει τύχει να κάνω παράσταση με κοινό αποτελούμενο αποκλειστικά από φοιτητές, οι οποίοι πριν ακόμη να αρχίσω είχαν βγάλει κινητά, tablets και κάμερες με αποτέλεσμα να μη μπορώ καν να δω τα πρόσωπα τους. Έπρεπε να τους εξηγήσω ότι δε γινόταν να ξεκινήσουμε έτσι. Ευτυχώς ο κόσμος μέχρι τώρα είναι καλός και δεν υπάρχουν προβλήματα. Καταλαβαινόμαστε! 

P.E. Θέατρο ή Τηλεόραση; 
Γ.Χ: Θέατρο. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Το Stand up είναι από την αρχή ως το τέλος δική σου δουλεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από τη στιγμή που ο κόσμος έρχεται μέχρι εδώ για να με δει, αισθάνομαι πως έχω μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι του. Θα έλεγα πως είναι περισσότερο ολοκληρωμένη δουλειά. Γράφεις, σκηνοθετείς, παίζεις, παρουσιάζεις… Στο stand up τα κάνεις όλα μαζί!P.E. Ποιοι είναι οι επόμενοι σου σταθμοί; 
Γ.Χ: Λάρισα, Τρίκαλα, πάλι Λάρισα, Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη… 

P.E. Και μετά από αυτή την παράσταση… Τι έχουν τα σχέδια σου για το μέλλον; 
Γ.Χ: Ετοιμάζω μια νέα παράσταση, το "Σχεδόν 40" στην Αθήνα, αλλά και συνεργασίες με Άγγλους κωμικούς, όπως το stand-up show με τον Alistair Barrie τον Νοέμβριο. Από τον Ιανουάριο ξεκάνει και το θεατρικό "72 ώρες", που έγραψα με την Αστερόπη Λαζαρίδου… 


Ρίξτε μία ματιά στα φωτογραφικά κλικς από την παράσταση στο Θέατρο Πάνθεον ή επισκεφθείτε το site του Γιώργου Χατζηπαύλου www.xatzi.gr !