Είναι και παραμένει, ο Κώστας Μακρής, ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας και για το 2015. Ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής που είχε έρθει στην Πάτρα για να προχωρήσει σε επενδύσεις, παίρνοντας παράλληλα και την ομάδα των «κοκκινόμαυρων» το 2005, κρατώντας την Πατρινή ΠΑΕ έως το 2009, είναι ένα από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες της μακρινής ηπείρου.

Σύμφωνα μάλιστα με το οικονομικό περιοδικό «BRW» (BRW Rich 200 list) παραμένει και το 2015 ο πλουσιότερος Έλληνας της ομογένειας, έχοντας την 47η θέση στον σχετικό κατάλογο και έχοντας αυξήσει την περιουσία του κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, ακόμα και σε μία δύσκολη χρονιά παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μακρής είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας με 1,03 δις περιουσία, ενώ πέρσι βρισκόταν στην 45η θέση με 940 εκατομμύρια δολάρια. Σε όλα αυτά δεν υπολογίζεται η περιουσία του γιου του Ρος ο οποίος σε μία παρόμοια λίστα το 2014 ήταν μέσα στα ονόματα των πλουσιότερων Αυστραλών επιχειρηματιών, κάτω από 40 ετών.

Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. Η Makris Group κατέχει σημαντικό μέρος στην οικονομία της Νότιας Αυστραλίας, καθώς παρέχει εργασία σε πολλές διαφορετικές ομάδες όπως σε οικοδόμους, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, λογιστές, τραπεζίτες, δικηγόρους, καθαριστές και πολλούς άλλους.

Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Νότια Αυστραλία και του ανήκουν εμπορικά κέντρα στην Αδελαΐδα, στο Σύδνεϋ και στην Μελβούρνη, κτίρια γραφείων και πολλές άλλες εμπορικές ιδιοκτησίες. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν ήρθε στην Πάτρα και έφυγε, χωρίς η πόλη να καταφέρει να τον αξιοποιήσει και να τον εκμεταλλευτεί επενδυτικά, ενώ ακόμα μιλάει για όσα είχε πάθει και όσα είχε συναντήσει παίρνοντας την Παναχαϊκή, χάνοντας αρκετά λεφτά, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει σταματήσει να αγαπά αυτή την ομάδα…