"Οργιάζει" το παρεμπόριο στους συνοικιακούς και τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. 

Το φαινόμενο έχει καταγγελθεί αρκετές φορές από τον Εμπορικό Σύλλογο, αλλά και από το Επιμελητήριο και παρά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που κάνουν κατά καιρούς οι δυνάμεις της αστυνομίας, παραμένει σε έξαρση.

Οι πλανόδιοι πωλητές, κυρίως αλλοδαπής καταγωγής, που απλώνουν τη πραμάτεια τους στους δρόμους της Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου, πωλώντας από τσάντες και παπούτσια μέχρι και παιχνίδια, κάνουν και αυτοί την ζημιά τους στα καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, ειδικότερα στους εμπορικούς δρόμους της Πάτρας, πληρώνουν υψηλά και τσουχτερά ενοίκια, κάνοντας τον δικό τους αγώνα καθημερινά για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές.

Από την άλλη, οι περισσότεροι από τους πλανόδιους πωλητές μπορεί να μην έχουν τις νόμιμες άδειες που απαιτείται να έχουν οι μικροπωλητές, όμως από την άλλη δεν έχουν και άλλους τρόπους για να μπορέσουν και αυτοί να ζήσουν, να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί.

Είναι άνθρωποι και αυτοί που προέρχονται από χώρες φτωχές, έχοντας επιλέξει τα παλαιότερα χρόνια την Ελλάδα, βγάζοντας χρήματα και στέλνοντας τα στις οικογένειες τους. Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς ήδη έχουν φύγει από την χώρα, έχοντας μεταναστεύσει σε κάποια από τα κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, υπάρχουν όμως και αρκετοί που έχουν ξεμείνει.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το παρεμπόριο εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση, χωρίς όμως ούτε και αυτό να ανθίζει, έχοντας μία φθίνουσα πορεία σε ότι αφορά τα κέρδη – όπως άλλωστε και το νόμιμο- από την στιγμή που έτσι και αλλιώς ο καταναλωτής στον οποίο απευθύνεται δεν έχει πλέον περισσευούμενα χρήματα για να ξοδέψει…