Ξεκινήστε να αντιμιλάτε στην πεθερά σας αν θέλετε να τα πηγαίνετε καλά, λένε οι επιστήμονες.

Αν η μέλλουσα πεθερά σας δεν θεωρεί ότι είστε αρκετά καλός / ή για τον γιο ή την κόρη της μην προσπαθείτε να την «εξαγοράσετε» με δώρα και κομπλιμέντα. Αντιμετωπίστε την και όποτε χρειάζεται αντιμιλήστε της.

Όπως αναφέρει το newsbeat έρευνα που έγινε σε 738 Κύπριους αποκάλυψε ότι υπάρχουν 7 τακτικές με τις οποίες συνήθως αντιμετωπίζουμε τα πεθερικά μας και στη συνέχεια βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να τα πηγαίνει κανείς καλά με τα πεθερικά του. Αυτός φαίνεται να είναι μία δυναμική συμπεριφορά, που ουσιαστικά περνάει το εξής μήνυμα: «είμαι αρκετά καλή / ος για το παιδί σου». Καλή αντιμετώπιση είναι και η τακτική: «δεν αξίζω αυτήν τη συμπεριφορά» ή το να αποφεύγουμε να έχουμε πολλά πολλά με το «άλλο στρατόπεδο». Μέτρια αποτελέσματα θα μας φέρουν οι τακτικές: «Μα γιατί δεν με συμπαθείτε;» και η αντιμετώπιση: «Αυτή είναι η κατάσταση, εγώ είμαι ο / η σύντροφος που διάλεξε το παιδί σας και πρέπει να με αποδεχτείτε». 

Η χειρότερη επιλογή είναι το να ζητάμε από το έτερον μας ήμισυ να λύσει το πρόβλημα για μας. Άσκοπο είναι επίσης να προσπαθούμε να φανούμε συμπαθείς με δώρα, καλέσματα και καλά λόγια. Ένα άλλο εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι επίσης ότι είναι ίσως πιο εύκολο να κερδίσουμε τελικά τη συμπάθεια της πεθεράς από ότι του πεθερού.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Μενέλαος Αποστόλου, σημείωσε ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή συχνά διαλέγουμε συντρόφους που δεν αρέσουν στους γονείς μας, επειδή για παράδειγμα δεν κάνουν ένα επάγγελμα που τους αρέσει.