Σάρωσε τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών στο Φεστιβάλ Καλαμάτας 2015.
Σε ένα διαγωνισμό όπου εκπροσωπούνταν 14 χώρες, με χορωδίες από διάφορα σημεία του κόσμου και την Ελλάδα να συμμετέχει δυναμικά σε αυτόν με 21 χορωδίες, οι Πατρινοί της Πολυφωνικής Χορωδίας του Καλλιτεχνικού Οργανισμού κατάφεραν να επιστρέψουν με τρία μετάλλια, στις τρεις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν.
Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό Μικτών Χορωδιών που προηγήθηκε η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής Πατρών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου (και διευθυντή της Πολυφωνικής), Σταύρου Σολωμού, κατάφερε να πάρει το αργυρό μετάλλιο, βγάζοντας «ασπροπρόσωπη» την Πάτρα.
Η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στον διαγωνισμό που ακολούθησε την επόμενη μέρα, η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Έλενας Παπαδοπούλου – Αραβαντινού, με την Μαρία Μυλωνά στο πιάνο.
Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε για την Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας στην Καλαμάτα με το χρυσό μετάλλιο που κατάφερε να πάρει η Νεανική Χορωδία, πάλι υπό την διεύθυνση της Έλενας Παπαδοπούλου - Αραβαντινού και με την Μαρία Μυλωνά στο πιάνο.
Πρόκειται για μεγάλες επιτυχίες της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών στο σύνολο της, σε ένα διαγωνισμό διεθνούς βεληνεκούς και κύρους, με τους Πατρινούς να αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο που έχουν, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει «κτίσει» η πόλη εδώ και πολλά χρόνια στον κλάδο της πολυφωνικής – χορωδιακής μουσικής, κάνοντας την Πάτρα περήφανη.
(Οι φωτογραφίες και το video είναι από τη σελίδα της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών στο facebook).
Δείτε επίσης

