Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει τις πύλες της μια έκθεση τεράτων...

Σε έναν μεγάλο χώρο που εφάπτεται της Βιομηχανικής Ζώνης Πάτρας δημιουργήθηκε ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα έχει εκθέματα με θέμα "τα τέρατα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας" ενώ θα φιλοξενεί και ένα σύνολο δραστηριοτήτων σχετικές με την έκθεση.

Πρόκειται για ένα εκθεσιακό χώρο που παρουσιάζει διάφορα θέματα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας που όμως δεν μένει σε αυτό αλλά αποκτά την αίσθηση «πολυχώρου» ένα 15λεπτο από την πόλη της Πάτρας.

Την ερχόμενη Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα ανοίξει το θεματικό πάρκο, όμως μάθαμε πως δεν θα είναι μια έκθεση κάποιων ημερών αλλά ένα μέρος που θα μπορεί να επισκέπτεται κανείς οποιαδήποτε στιγμή.


Τι είναι η μυθολογία στην αρχαία Ελλάδα; Οι αρχαίοι Έλληνες όταν έλεγαν κάτι τερατώδες ή τέρας εννοούσαν το ίδιο με τους άλλους λαούς ή μήπως κάτι άλλο;

Το τέρας δεν πρέπει να συγχέεται με την ασχήμια παρόλο που στη σύγχρονη σκέψη η σημασία της λέξης έχει συνδεθεί με το αποκρουστικό ή το αηδιαστικό. Αυτό όμως δεν αποτελεί μυθική παράδοση των Ελλήνων. "Τερατώδες" είναι οτιδήποτε δεν θυμίζει το συνηθισμένο, την κοινή μορφή, δεν πρόκειται για το αφύσικο. Άλλωστε τι είναι το φυσιολογικό; Φυσιολογικό είναι αυτό που είναι συνηθισμένο σε διαφορετικά μέρη και διαφορετικές εποχές. Ακόμα και ο Πήγασος θα θεωρείται "τέρας" για τους αρχαίους Έλληνες (το όμορφο φτερωτό άλογο).

Αυτό που φαίνεται εδώ είναι πως ο άνθρωπος δεν εφεύρει την μορφή του μυθολογικού τέρατος, αλλά συνδυάζει χαρακτηριστικά από πολλά είδη ζωής της φύσης.