Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Olive products in Mediterranean diet: Taste, Health and Quality of life’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής,  που αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC-PROM 2015 θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στο Αγρίνιο  ‘Ελαία 2015’ που έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο:

ι) την προβολή και την προώθηση των προϊόντων ελιάς και του ελαιολάδου και την

ιι) ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και διάδοση των τοπικών μας παραδόσεων και του πολιτισμού μας.

Τα προϊόντα της ελιάς αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής και έχουν ευεργετική ιδιότητά στην υγεία του καταναλωτή. Συμπληρωματικό μέρος της Μεσογειακής Διατροφής είναι η τακτική άσκηση (αθλητισμός, γυμναστική ή οποιασδήποτε μορφής κίνηση).

Στα πλαίσια της ΕΛΑΙΑ ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Velocitybikes διοργανώνει ποδηλατική περιήγηση  στους παραδοσιακούς ελαιώνες Ρουπακιάς αφιερωμένη στην ‘Άθληση και τη Μεσογειακή Διατροφή’ την Κυριακή 18/10/2015 με ώρα εκκίνησης 16:00 από την πλατεία Δημοκρατίας όπου και θα γίνει και ο τερματισμός. Πληροφορίες: 26410-24628. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.  Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα! Επισημαίνουμε την χρήση κράνους προς  όλους τους συμμετέχοντες.