Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προ ολίγων ημερών προέβη στην τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED πέριξ του Λιμένος, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την υπάρχουσα μελέτη φωτισμού, η οποία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκπονήθηκε επί δημαρχίας Αθανασίου Παπαθανάση και ενεκρίθη 1-8-2008 από τον Υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, τη Γενική Διεύθυνση Αναστύλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, τη Διεύθυνση Μελετών μουσείων και πολιτιστικών κτιρίων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η τοποθέτηση έγινε σε ήδη υφιστάμενη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ενώ υπήρξε και αυτοψία σε δειγματοληπτική τοποθέτηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδος κα. Ολυμπία Βικάτου. Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε από τον ηλεκτρολόγο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ευθύμιο Πράπα.

Τα νέα φωτιστικά θα ανάβουν καθημερινά, ταυτόχρονα με τους φωτιστικούς ιστούς πέριξ του Λιμανιού. Πρόθεση του Λιμενικού Ταμείου είναι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων να εφαρμοσθεί η υπάρχουσα μελέτη φωτισμού του Λιμένα Ναυπάκτου στο σύνολο της, αναδεικνύοντας το Ενετικό Λιμάνι τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά