Υλικά:

  • 250γρ. μπισκότα digestive
  • 60γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 650γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 65γρ. αλεύρι
  • 2 ροδάκινα, κομμένα σε κομμάτια, συν 1 για τη διακόσμηση
  • 125γρ. βατόμουρα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C. Απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύμματα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και το λάδι, ανακατεύουμε καλά. Πιέζουμε αυτό το μείγμα στη βάση του έτοιμου ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι και τα κομμάτια ροδάκινου. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και λειαίνουμε την κορυφή.
  4. Χτυπάμε 2/3 από τα βατόμουρα στο μπλέντερ. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο περνάμε το μείγμα ώστε να αφαιρεθούν τα κομμάτια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και διακοσμούμε την τάρτα όπως θέλουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα, στη συνέχεια, κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα μέσα για άλλη μία ώρα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Την βάζουμε στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύχτας.
  5. Διακοσμούμε με φέτες ροδάκινου και τα υπόλοιπα βατόμουρα λίγο πριν το σερβίρισμα (προαιρετικά).