Έχετε ακούσει ποτέ για τους ανθρώπους που κάνουν ακροβατικά πάνω σε αεροπλάνα; Μήπως γνωρίζετε για την καταλανική παράδοση των ανθρώπινων πύργων; Δύο videos γυρισμένα σε 360 μοίρες, μας επιτρέπουν να βιώσουμε αυτές τις δύο διαφορετικές, αλλά παρόμοια συναρπαστικές εμπειρίες, από πρώτο χέρι.

Μπορεί κάποιοι καλοί άνθρωποι να ετοιμάζονται να στείλουν στο διάστημα μία κάμερα 360 μοιρών, προκειμένου να μπορέσουμε, στο άμεσο μέλλον, να απολαμβάνουμε τη θέα που έχουν κάθε μέρα στο... πιάτο τους, οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε για να χαρούμε τα καλά της κινηματογράφησης σε 360 μοίρες.

Για τον λόγο αυτό, βρήκαμε δύο videos, γυρισμένα σε 360 μοίρες, τα οποία παρουσιάζουν δύο εντυπωσιακές δραστηριότητες, με τρόπο ώστε να τοποθετούν τον θεατή στο σημείο της δράσης.

Castells: οι ανθρώπινοι πύργοι

Οι καστέλς (castells) είναι πύργοι, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα φεστιβάλ, στη γη της Καταλονίας. Έχουν, ωστόσο, μία ιδιαιτερότητα: είναι φτιαγμένοι από... ανθρώπους. Για την κατασκευή τους, οι καστελιέρς σχηματίζουν ομάδες, και ανεβαίνουν ο ένας στους ώμους του άλλου.

Υπάρχουν πολλά είδη πύργων, τα οποία ποικίλουν όσο αφορά τον βαθμό δυσκολίας τους. Πρόσφατα, μία ομάδα καστελιέρς, η Castellers Colla Vella dels Xiquet de valls, κατάφερε να χτίσει έναν από τους δυσκολότερους ανθρώπινους πύργους: έναν castell με 9 επίπεδα, αποτελούμενα από 4 ανθρώπους το καθένα.

Η διαδικασία κινηματογραφήθηκε από τη βρετανική εταιρεία Gardner Creative, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας και βίντεο 360 μοιρών, και το αποτέλεσμα είναι φοβερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που είχε επιτευχθεί η δημιουργία ενός παρόμοιου castell ήταν το 1881.

Μπορούμε να απολαύσουμε το κατόρθωμα στο σχετικό 360 video:

*χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας ή το εικονίδιο πάνω αριστερά, για να περιηγηθείτε στο video - προτείνουμε παρακολούθηση σε 4K


Breitling Wingwalkers: οι γυναίκες γητεύτριες του αέρα

Η ίδια εταιρεία, πριν λίγες μέρες, μας έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μία παρόμοια συναρπαστική εμπειρία με την ανέγερση ενός castell, η οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με το... έδαφος. Οι κάμερες της Gardner Creative τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με το pathfinder, σε αεροπλάνα Boeing Stearman και απογειώθηκαν μαζί με γυναίκες ακροβάτες του αέρα.

Πρόκειται για μέλη των Breitling Wingwalkers, οι οποίες, δεμένες στα αεροσκάφη της δεκαετίας του '40, πραγματοποιούν χορογραφίες στον αέρα, καθώς πετάνε πάνω από την αγγλική επαρχία. Τις θαυμάζουμε, αν και δεν είμαστε σίγουροι αν θέλουμε να βρεθούμε στη θέση τους...

Απογειωνόμαστε με τις γυναίκες των Breitling Wingwalkers:

*χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας ή το εικονίδιο πάνω αριστερά, για να περιηγηθείτε στο video - προτείνουμε παρακολούθηση σε 4Κ