Το Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κλείνει σήμερα 39 χρόνια ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Σε αυτό το κλίμα ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος σε μήνυμα του στo facebook αναφέρει τα εξής: 

"Σαν σήμερα στις 9 Οκτωβρίου 1976 ιδρύθηκε το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ αμφισβητώντας την κυριαρχία των "ολίγων" που είχαν το πάνω χέρι και εκματαλλεύονταν κάθε πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη μας.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση που έγινε στον 7ο όροφο του Μ.Λ κ΄ Τέχνης δημιουργήθηκαν τρία τμήματα το θεατρικό, το μουσικό και το χορευτικό που τότε οι ενδιαφερόμενοι για το χορευτικό είμασταν δώδεκα άτομα. 

Μετέπειτα βέβαια δημιουργήθηκαν το εικαστικό, το λογοτεχνικό, κινηματογραφικό και φωτογραφικό.

Το χορευτικό τμήμα έκανε την πρώτη του παράσταση το 1977 στο Πάνθεον στα "Καραγκιόζικα" του Β. Ρώτα που ήταν και η πρώτη επίσημη εμφάνιση του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΓΑΣΤΗΡΙΟΥ. 

Το 1978 επί δημαρχίας Θ. Άννινου οι δραστηριότητες του καλλιτεχνικού εργαστηριού αποτέλεσαν την βάση για την δημιουργία του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου Δήμου Πάτρας που για πολλά χρόνια ο κόσμος το αποκαλούσε, πολλές φορές και σήμερα "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙ".

Από τότε το Χορευτικό Τμήμα μέχρι σήμερα κλείνοντας 39 χρόνια συνεχίζει τραβώντας το δύσκολο και μοναχικό δρόμο της προσφοράς στηριγμένο στις αρχές και αξίες της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ όπως αυτές μπήκανε σε κείνη την πρώτη συνάντηση στις 9 Οκτώβρη του 1976. 

Δύναμή του η αγάπη του λαού μας που συνεχίζει να το αγκαλιάζει όπως είχε αγκαλιάσει και το "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ" τότε αλλά και η ανιδιοτελής προσφορά των χιλιάδων μελών του που στάθηκαν όρθιοι στις δύσκολες στιγμές που παρουσιάστηκαν στα 39 αυτά χρόνια.

Σήμερα που ο πολιτισμός έχει καταντήσει προϊόν προς πώληση με την ανηθικότητα της εμπορευματοποίησης των πάντων , εμείς όρθιοι στο μετερίζι της ερασιτεχνικής δημιουργίας γιορτάζουμε.

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μας".


Παράσταση στην Αρόη (Μάιος 2011)