Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα από εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους ξεκινά το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Από τις αρχές Οκτωβρίου 2015 έως και το τέλος Ιουνίου 2016, το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», η κινητή οδοντιατρική/ παιδιατρική μονάδα και η κινητή οφθαλμολογική/ ακουολογική μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη στήριξη της Johnson & Johnson, θα πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ορθοπαιδικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Ήδη από τις αρχές του 2014 έως και το τέλος Ιουνίου του 2015 στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εξετάστηκαν 24.785 παιδιά σε 11 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν 44.534 εξετάσεις.

Επόμενοι σταθμοί του κινητού πολυιατρείου «Ιπποκράτης» θα είναι ο Εύοσμος Θεσσαλονίκης (σήμερα και αύριο), το Κιλκίς (12-16/10) και τα Γρεβενά (19-23/10). Επόμενοι σταθμοί της κινητής οδοντιατρικής μονάδας θα είναι ο δήμος Τροιζηνίας- Μεθάνων (12-16/10) και ειδικά σχολεία του δήμου Πειραιά (από 19 έως τέλη Οκτωβρίου).

 Φροντίδα παιδιών από τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Με επισκέψεις της κινητής παιδιατρικής και οδοντιατρικής τους μονάδας σε Κοζάνη και Βέροια συνεχίζουν οι «Γιατροί του Κόσμου» την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Κοζάνης (πλατεία Νίκης 1) και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Βέροιας (πλατεία Δημαρχείου), από τις 9 π.μ. ως τις 2 μ.μ.

Η μονάδα θα παρέχει δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγωνιστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο, φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων, προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας και εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά.

Η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα που δημιούργησαν οι «Γιατροί του Κόσμου» με την υποστήριξη της Vodafone προσφέρει από το 2003 τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη. Ως σήμερα περισσότερα από 58.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών έχουν δεχτεί τη φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 νομούς της Ελλάδας.