Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη στην Πάτρα. Το βιβλιοπωλείο «Discover your way» και οι εκδόσεις «Ψυχογιός» παρουσίασαν το βιβλίο «Στην αγκαλιά του ήλιου» στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.

Για το βιβλίο μίλησαν:

Η Αφροδίτη Σκαλτσα Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια και η Αναστασία Δημητροπούλου, αναγνώστρια- φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαΐρη άνοιξε την καρδιά της στους αναγνώστες της ξεκινώντας από τα παιδικά της χρόνια. Αναφέρθηκε στο πόσο την πλήγωσε το γεγονός ότι έχασε την μητέρα της αλλά και στον εξαιρετικό πατέρα της. Αναφέρθηκε επίσης στην αγάπη της για τα παιδιά και στον χρόνο που έχει περάσει μαζί τους ως νηπιαγωγός .Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον σύζυγό της, τον Πανεπιστημιακό Ποσειδώνα Ζαΐρη. Ευχαρίστησε από καρδιάς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου, το βιβλιοπωλείο Discover your way, την Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου και την Αναστασία Δημητροπούλου. 


Η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου ανέφερε:

«Όλοι έχουμε ανάγκη να ψάχνουμε έναν ήλιο. Όλοι έχουμε ανάγκη την ζεστασιά του.

Στην αγκαλιά του ήλιου, οι ήρωες, γυναίκες και άνδρες είναι άνθρωποι με χαρακτήρα και προσωπικότητα, με καρτερία και αποδοχή. Σπαρασσόμενοι όμως...

Η κυρία Ζαΐρη  που τους δημιούργησε σκύβει πάνω τους με έγνοια, με γνώση και βαθιά κατανόηση στην ιστορία του καθενός.

Σκιαγραφώντας ποικιλοτρόπως, περιγράφοντας αριστοτεχνικά το μέσα τους, χρησιμοποιώντας την γραφή της με τόσο μέτρο που δεν έχει ούτε μια περιττή ανάσα.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται γουλιά-γουλιά . Η πλοκή του, η ονειρική του ατμόσφαιρα, οι δυνατοί του διάλογοι που μιλούν για την ζωή κεντρίζουν το ενδιαφέρον .

Γιατί η κυρία Ζαΐρη ψιθυρίζει ξεχωριστά στον κάθε αναγνώστη της ότι η ζωή αγαπά τόσο τους καλούς αλλά και τους κακούς συνάμα. Γιατί γνωρίζει καλά ότι καμία μοίρα δεν είναι τόσο δυνατή όσο ο νους του ανθρώπου». 

Η Αναστασία Δημητροπούλου ανέφερε:

«...Δεν πιστεύω πως χρειάζονται καθοδηγητές όσον αφορά τα φλογερά πάθη και τους μεγαλειώδεις έρωτες των βιβλίων. Ειδικά όταν υπάρχουν σε αφθονία οι ζωηροί διάλογοι, η καθηλωτική ροή της ιστορίας, η κινηματογραφικότητα, ο λυρισμός και οι ανατροπές που υφαίνουν με προσοχή ένα ανεπανάληπτο σενάριο ζωής, αληθοφανές κι απόλυτα ικανό να παρασύρει ακόμα και τους πιο δύσκολους στην αγκαλιά του πιο λαμπρού ήλιου.

Στις 600 σελίδες αυτού του υπέροχου βιβλίου, ο θεός έρωτας κινεί τα νήματα. Σαν θάλασσα έρχεται ορμητικός και συνταράσσει τις ζωές των ηρώων μέσα απο διαρκή γεγονότα που κόβουν την ανάσα. Μέσα απο ζωντανές περιγραφές χρόνων, τόπων μα και προσώπων, καταλαμβάνει τους πρωταγωνιστές επιστρατεύοντας επιδέξια όλη τη δύναμή του, μύρια μάγια ανακατεμένα με το κρητικό θυμάρι, κι όλo το ανυπέρβλητο κάλλος του νησιού. Γίνεται εκείνος η ίδια τους η πνοή, ο λόγος της ύπαρξής τους κι η κινητήριος δύναμη της δράσης τους. Σαν κατακτητής μπαίνει και σαρώνει τις ψυχές τους, τις σημαδεύει για πάντα. Σαν αεράκι που μοιάζει άκακο μα τελικά αναστατώνει καθετί στο πέρασμά του...»


(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)