Μπορεί οι περισσότεροι σχεδιαστές, fashion editors, στιλίστες, celebrities και fashion lovers να βρίσκονται στο Παρίσι αυτή την στιγμή, αλλά τα summer/spring 2016 fashion shows που παρουσιάστηκαν στο Μιλάνο την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν κάτι ξεχωριστό. Και πως να μην έχουν, αφού το Μιλάνο ήταν ανέκαθεν η “πόλη του στιλ”;

7 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε, θα σας επιβεβαιώσουν ότι η εβδομάδα μόδας του Μιλάνο δεν ήταν απλά μία σειρά από shows, ήταν η αναγέννηση της βιομηχανίας της μόδας.

1. Η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου “χτυπήθηκε” από την παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Οι Ιταλοί σχεδιαστές προσαρμόστηκαν κατευθείαν στα νέα δεδομένα και αντιμετώπισαν το πρόβλημα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.


2. Το στιλ των 90's επιστρέφει.
Μεγάλα geeks γυαλιά, σκουφάκια και “συντηρητικά ρούχα” είναι το στιλ που επαναφέρει ο οίκος Gucci στο προσκήνιο. Η γυναίκα δείχνει την πιο μυστηριώδη και κουλ πλευρά της μέσα από sexy glamour outfits.


3.Η Miuccia Prada παραμένει το “χρυσό κορίτσι” της μόδας.
Η διευθύντρια του γνωστού οίκου συνεχίζει, σύμφωνα με το iefimerida, να ασκεί τεράστια επιρροή στη βιομηχανία της μόδας και γι΄αυτό τα show της θεωρούνται must-see.


4. Η Max Mara έχει ακόμη μερικούς άσσους στο μανίκι της.
Επειδή απευθύνεται κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, η γραμμή του οίκου θεωρείται παρωχημένη και προβλέψιμη, ωστόσο στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου κατάφερε να κάνει την διαφορά και να μας εκπλήξει ευχάριστα.


5. Στο runway του οίκου Fendi παρέλασαν οι πιο ισχυρές γυναίκες.
Ο Karl Langerfield είναι γνωστός για τα πρωτότυπα casting του. Στο συγκεκριμένο διάλεξε όχι μόνο καλλίγραμμα μοντέλα, αλλά και γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα, όπως την Edie Campbell.


6. Μπορεί η μόδα να μην θεωρείται εξ' ολοκλήρου τέχνη, αλλά σίγουρα παίρνει στοιχεία από τον αυτήν.
Ο Max Mara συνεργάστηκε με τον Γάλλο καλλιτέχνη Jean Cocteau αυτή τη σεζόν, μεταφέροντας τον κόσμο της μόδας σε άλλη διάσταση.


7. Το Μιλάνο δεν θα χάσει ποτέ το glamour στοιχείο που το διακατέχει στην μόδα.
Σε αντίθεση με το Λονδίνο που έχει μία πιο punk κουλτούρα, το Μιλάνο παραμένει στο μυαλό μας ως η πιο λαμπερή και glamour πόλη του κόσμου.