Στα Ιωάννινα πρόκειται να υλοποιηθεί από 15 έως 18 Οκτωβρίου 2015 η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης «Πρόληψη … η ζωή μας αύριο». Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία συνάντησης και συνδιαλλαγής ανάμεσα σε επαγγελματίες, εθελοντές αλλά και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Την ευθύνη διοργάνωσης έχει το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και το Κέντρο Πρόληψης Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία».

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης αποτελεί τα τελευταία 22 χρόνια  ένα χώρο διαλόγου που συνδέει τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων (επαγγελματίες και εθελοντές) μέσα από το βίωμα των αρχών και αξιών της.Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι αυτή την στιγμή οι φορείς πρόληψης των εξαρτήσεων με όραμα και πίστη στις δυνάμεις της αγάπης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της δέσμευσης που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, πρόκειται να συναντηθούν επιθυμώντας να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη διαμόρφωση συνθηκών συνέχειας και εξέλιξης για την κοινωνία μας.

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας με εκπρόσωπο την Επιστημονικά Υπεύθυνη, Γιάννα Ζορμπά συντονίζει τα τελευταία 2 χρόνια το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης θα συμμετέχει σε όλες τις εργασίες της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης. Παράλληλα ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης και εκπρόσωπος της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ Βασίλης Πασσάς θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο στρογγυλό τραπέζι «Η πρόληψης ως παράγοντας αλλαγής» και η κ. Σταύρου Θωμαΐς θα παρουσιάσει προφορική ανακοίνωση με θέμα: «Από την εκπαίδευση στον γονεϊκό ρόλο στη φροντίδα της συντροφικής σχέσης» εστιάζοντας σε ένα νέο πεδίο δράσης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από το Κέντρο Πρόληψης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης www.diktyo.org.gr και της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης www.10thpanhellenic-ioannina.gr.