Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» μίλησε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Δημήτρη Τάκη.

Ο δήμαρχος της Πάτρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί της Κυριακής μίλησε για τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο δήμος, με αφορμή την είδηση του patrasevents.gr που παίχτηκε παντού και έκανε αίσθηση, για τα delivery συσσιτίων στους άπορους που δεν μπορούν να πάνε στην Τράπεζα Τροφίμων και είναι καθηλωμένοι στα σπίτια τους.  

Όπως τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, τα μηχανάκια που αγόρασε ο δήμος για τον σκοπό αυτό είναι τρία, θίγοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο το θέμα των μικρών και ελάχιστων κονδυλίων που δίνονται από το κράτος στους δήμους για να εφαρμόσουν την κοινωνική τους πολιτική, την στιγμή που πολλοί από τους δημότες, σε διάφορες πόλεις και ειδικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και πείνας.

Ο δήμαρχος Πατρέων άσκησε έτσι για ακόμα μία φορά κριτική στις μνημονιακές πολιτικές και στις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν. Από την πλευρά τους, οι δύο έμπειροι δημοσιογράφοι έδειξαν να επαινούν – όπως έκανε άλλωστε το σύνολο των ΜΜΕ, σε πανελλήνιο επίπεδο – την κίνηση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Δείτε το βίντεο από το 11:20'