Τα πιο ακριβά φοιτητικά καταλύματα στην ιστορία της Βρετανίας έχουν βγει ήδη στην αγορά και το ενοίκιό τους ξεπερνά τις 28.000 ευρώ.

Τα 6 υπερπολυτελή διαμερίσματα βρίσκονται στο Fountain House στο καταπράσινο Μέιφερ ενώ «στόχος» των κτηματομεσιτών που τα προωθούν είναι οι γόνοι πλούσιων οικογενειών από την Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αφρική που θέλουν να σπουδάσουν στο Λονδίνο.


Ανακαινισμένα πρόσφατα από το διάσημο γραφείο διακόσμησης και εσωτερικού σχεδιασμού Alexander James Interiors όλα τα διαμερίσματα παρέχουν ευρύχωρους χώρους στο καθιστικό και την τραπεζαρία. Οι κουζίνες είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ τα μπάνια είναι πολυτελή διακοσμημένα με ακριβά μάρμαρα.


Η χλιδή χαρακτηρίζει και τα υπνοδωμάτια και φυσικά τα dressing rooms όπου το στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι η τοποθέτηση μίας μοκέτας στο δάπεδο.


Φυσικά, και τα έξι διαμερίσματα προσφέρουν άφθονο χώρο και για τους φιλοξενούμενους ή την οικογένεια του ένοικου.

Οι σχεδιαστές των πολυτελών φοιτητικών διαμερισμάτων όμως πήγαν ένα βήμα παραπέρα, όπως αναφέρει το iefimerida, και έφτιαξαν το ένα από τα έξι διαμερίσματα ακόμα πιο ξεχωριστό. Δημιουργώντας επί της ουσίας ένα φοιτητικό παλάτι, χρησιμοποίησαν δύο ορόφους στο διάσημο Fountain House το οποίο θα κοστίσει στους ενοίκους του ούτε λίγο ούτε πολύ γύρω στις 7.000 ευρώ την εβδομάδα. Το εν λόγω διαμέρισμα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια τα οποία συνδέονται μέσω μίας γυάλινης σκάλας.


Η είδηση της δημιουργίας των πανάκριβων διαμερισμάτων δεν έγινε δεκτή  με τον πιο θετικό τρόπο από την Εθνική Ένωση Φοιτητών η οποία εδώ και χρόνια ασκεί πιέσεις για φθηνότερα ενοίκια.