Ξεκίνησε με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο αρχιτεκτονικής της πόλης που διοργανώνει η ομάδα CITY LAB – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ σε συνεργασία με την ΑΔΕΠ Α.Ε., τον Δήμο Πατρών, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας στην πόλη της Πάτρας Πανελλήνιο Συνέδριο-Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής CITYLAB • 2015, με θέμα «Αρχιτεκτονική και Πίστη». 

Επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης που πραγματοποιείται στις "Αποθήκες Μπάρι" (Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα) είναι ο Ιστορικός Αρχιτεκτονικής και Τέχνης Δρ. Παναγιώτης Πάγκαλος, Διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ την Ομάδα Οργάνωσης αποτελούν οι: Τρισεύγενη Αναστασοβίτη, Θάνος Κότσαλης, Σάρα Μάτσα, Ιωάννα Τρικόγια και Βίκυ Φαιλάδη.

Αντικείμενο του Συνεδρίου-Εργαστηρίου είναι να παραχθούν ιδέες με όραμα και προοπτική για την ανάπτυξη της πόλης των Πατρών προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της. 

Στο Συνέδριο-Εργαστήριο πρόκειται να συμμετάσχουν εξήντα φοιτητές σχολών αρχιτεκτονικής από όλη την ελληνική επικράτεια και θα δοθούν διαλέξεις από τριάνταπέντε και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 2 Οκτωβρίου 2015.


CITYLAB 2015 Spot 2

Στο Συνέδριο-Εργαστήριο θα τεθούν ερωτήματα όπως: Τι είναι η πίστη; Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν; Ποιος διαμορφώνει τα αντικείμενα της πίστης; Ποιος διαχειρίζεται την πίστη και με ποια μέσα; Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ ιδεολογικής και θρησκευτικής πίστης; Πως ανταποκρίνεται η αρχιτεκτονική στις απαιτήσεις των πιστών; Ποια είναι η σημασία της μορφολογίας των λατρευτικών κτηρίων; Ποια θέση καταλαμβάνει η ναοδομία στην τρέχουσα ελληνική και διεθνή αρχιτεκτονική κατάσταση; 


CITYLAB 2015 Spot 1