Όταν ένας άντρας αποφασίζει να χωρίζει, σαφώς συντρέχουν πολλοί λόγοι. Τι συμβαίνει, όμως, σε εκείνες τις περιπτώσεις που η σχέση ήταν τέλεια, του φερόσουν άψογα, περνούσατε καλά αλλά μια μέρα έφυγε και δεν σου είπε καν γιατί;

Σίγουρα θα έχει συμβεί σε εσένα ή σε κάποια φίλη σου κι όσες φορές κι αν το συζητήσετε – με τη φίλη σου, εκείνος έχει εξαφανιστεί, είπαμε (ή δεν μπορεί να βρει ένα λόγο της προκοπής για τον χωρισμό)- δεν θα βρεις άκρη. Δες, λοιπόν, ποιοι είναι οι 3 βασικοί λόγοι που ένας άντρας αφήνει μια γυναίκα με προσωπικότητα και ψάχνει να βρει άλλες πιο απλές σχέσεις.

1.Αισθανόταν «λίγος»: Είναι άσχημο και πολύ καταπιεστικό να αισθάνεσαι λίγος, για αυτό η εύκολη λύση για εκείνον ήταν να φύγει. Εάν εσύ συνέχεια ήθελες η σχέση σου να βελτιωθεί (τόσο εκείνος όσο και η ίδια η σχέση), εκείνος μπορεί να αισθανόταν ότι δεν μπορεί να σου δίνει την αγάπη, την προσοχή και την ασφάλεια που χρειαζόσουν. Προτίμησε, δηλαδή, να σε αφήσει αντί να προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της αγάπης σου (ή της προσωπικότητάς σου).

2.Υπήρχε ανταγωνισμός: Δεν ένιωθε ότι είχε τον έλεγχο της σχέσης ή μάλλον ένιωθε ότι δεν είχε τον έλεγχο σε τίποτα. Δεν έβγαζε περισσότερα χρήματα, δεν περνούσε η άποψή του για την διακόσμηση του σπιτιού, δεν αποφάσιζε που θα πάτε διακοπές και δεν έλεγε τα πιο ωραία αστεία όταν βγαίνατε έξω με φίλους. Ίσως τελικά δεν ήθελε να πληγωθεί…

3.Ανασφάλεια: Μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, έξυπνη και επιτυχημένη μπορεί να πηγαίνει τη σχέση μπροστά αλλά ταυτόχρονα αναγκάζει τον άντρα να βγει εκτός της ζώνης ασφάλειας που έχει θέσει για τον εαυτό του.

Το ερώτημα δεν είναι, τελικά, γιατί οι άντρες αφήνουν τις γυναίκες με προσωπικότητα, αλλά γιατί πολλές γυναίκες δεν κάνουν σχέσεις μόνο με άντρες που θαυμάζουν αλλά αντιθέτως ερωτεύονται τους άντρες που θέλουν να βελτιώσουν.