Το… φυσάνε και δεν κρυώνει στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής το εκλογικό αποτέλεσμα και το χαμηλό ποσοστό σε συνδυασμό με το χάσιμο της μίας έδρας, τους έχει φέρει σε κατάσταση «εμφυλίου».

Η επιστολή του υποψήφιου βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου που αναφέρεται σε έναν ανώνυμο επιστολογράφο είναι χαρακτηριστική: «Μόνο χαρά δεν μας προκαλεί το εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό μας.  Κάποιος ανώνυμος επιστολογράφος στη κομματική μας σελίδα της νοτιοδυτικής Ελλάδος, κατόπιν «επισκόπησης» που πραγματοποίησε όπως αναφέρει, έσπευσε να θριαμβολογήσει για το αποτέλεσμα της κάλπης όσον αφορά το κόμμα μας στο νομό Αχαΐας.

«Επισκοπήσεις» και αναλύσεις του ποδαριού από ανώνυμες πηγές, στερούνται αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Οι Εθνικιστές οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, κατόπιν ειλικρινούς και εμπεριστατωμένης μελέτης, με αξιολόγηση όλων των αποτελεσμάτων ανά νομό, υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του κόμματος.

Ο Λεωνίδας των Θερμοπυλών δεν πήγε στη μάχη για να χάσει, αλλά για να κερδίσει. Ένα πράγμα δεν προέβλεψε για την έκβασή της. Την εμφάνιση ενός Έλληνα προδότη που θα υποδείκνυε στους Πέρσες την ύπαρξη της Ανοπαίας ατραπού, όπου κυκλώθηκε ο Λακεδαιμόνιος Βασιλιάς και οι μαχητές του.

Δεν συμβιβάστηκε, δεν προέβαλε δικαιολογίες για πιθανή οπισθοχώρηση, αλλά παρέμεινε στα στενά αποφασισμένος πλέον για τη μεγάλη θυσία.  «Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον». Στη συνέχεια και αφού αφήνει τον Λεωνίδα και τις Θερμοπύλες αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται ποτέ να εξοικειωθούν με την ήττα και ότι ο πήχης τους είναι μεγάλος και φυσικά δεν περιορίζεται στην κατάκτηση μίας… βουλευτικής θεσούλας. Τη οποία βέβαια πλέον δεν έχουν…