Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και το Δήμο Πατρέων, διοργανώνουν και φέτος αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία "Run Greece Πάτρα– Αγώνες πόλης για όλους". 

Ο αγώνας αυτός έχει και ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Μέσα από το πρόγραμμα, «Τρέχουμε όλοι για καλό σκοπό», οι διοργανωτές θα προσφέρουν χρήματα για Κοινωνικές Δράσεις του Δήμου.

Παράλληλα, όλοι μπορούν να βοηθήσουν, οικογένειες απόρων μαθητών της πόλης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα σίτισης που υλοποιούν οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Πατρών. Κάθε μαθητής - δρομέας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει στον αγώνα, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για το σκοπό αυτό.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, κατά την προσέλευσή του στο Κέντρο Παραλαβής του Αριθμού Συμμετοχής στο Κλειστό προπονητήριο Στίβου Λαδόπουλου τέρμα Ηλέκτρας (από 10.00 έως 20.00), μπορεί να παραδώσει, στους εθελοντές που θα βρίσκονται εκεί, τρόφιμα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου  στην Πάτρα.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο για το «RUN GREECE Πάτρα» - ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης απέστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει και φέτος στην πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΓΑΣ – σαν συνδιοργανωτής - γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Εκτιμούμε τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία τέτοιων δράσεων που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.

Η πολιτική που έχει εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια , με τη σταθερή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στη λειτουργία του. Η λαϊκή οικογένεια είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αθληθεί, να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.

Η αγωνιώδης έκκληση που απηύθυνε το Μάρτη ο ΣΕΓΑΣ, η πιο ιστορική Ελληνική αθλητική ομοσπονδία, προς την Κυβέρνηση, για να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποτραπεί η επαπειλούμενη αναστολή κάθε αθλητικής του δραστηριότητας, απηχεί την τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει συνολικά ο Ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός .

Η δυσμενής αυτή κατάσταση για τον αθλητισμό πρέπει να ανατραπεί μέσα από την οργανωμένη, συλλογική πάλη του λαϊκού κινήματος που θα στοχεύει στην κατάργηση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, την αύξηση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων δωρεάν άθλησης της νεολαίας και του λαού.

Η Δημοτική Αρχή στον πρώτο χρόνο της θητείας της έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και πιο ώριμα συνεχίζει . Το Παμπελοποννησιακό αποδόθηκε οριστικά στο λαό της Πάτρας, για την άθληση του. Δημιουργήθηκε η κατασκήνωση στην Πλάζ που έδωσε διέξοδο για άθληση και δημιουργία σε εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Διοργανώθηκε το 3 on 3 στα Ψηλά Αλώνια».

Το Δήμαρχο εκπροσώπησε στη συνέντευξη ο σύμβουλός του σε θέματα αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι ο Δήμος Πατρέων για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, διαμορφώνει οργανωτικό πλαίσιο με το οποίο αναδεικνύεται ο ρόλος του ΣΕΓΑΣ κι άλλων αρμόδιων φορέων της πόλης.