Με έναν ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα και μήνυμα θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτώβρη στην Πάτρα, ο φετινός αγώνας του «Run Greece» από το ΣΕΓΑΣ, την  Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και το Δήμο Πατρέων.

Ο αγώνας δρόμου που έχει γίνει θεσμός όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για όλη την επικράτεια, περνώντας από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, στην Πάτρα θα έχει το εξής μήνυμα: «Τρέχουμε όλοι για καλό σκοπό».

Στόχος θα είναι όπως πάντα η ανάδειξη της αξίας του μαζικού αθλητισμού, η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, τρέχοντας στο κέντρο της Πάτρας.

Όμως παράλληλα οι διοργανωτές θα προφέρουν χρήματα για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου στην Πάτρα. Οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευση τους στο Κέντρο Παραλαβής του Αριθμού Συμμετοχής του, στο Κλειστό Προπονητήριο του Λαδόπουλου θα έχουν την ευκαιρία να παραδώσουν τρόφιμα για τους συμπολίτες και τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Έτσι, οι αθλητές, αλλά και γενικότερα οι Πατρινοί θα έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν οικογένειες απόρων μαθητών της πόλης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα σίτισης που υλοποιούν οι Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (Κ.Ο.ΔΗ.Π), σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη. Κάθε μαθητής - δρομέας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει στον αγώνα, μπορεί και θα το επιθυμούσαμε να προσφέρει τρόφιμα για το σκοπό αυτό.

Οι αγώνες που θα γίνουν θα είναι τρεις (ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων και ο αγώνας για παιδιά), με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Γεωργίου, σε μία περιμετρική διαδρομή γύρω από το κέντρο της Πάτρας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την Δημόσια τηλεόραση.