Δεν λέμε, σιγά - σιγά χειμωνιάζει…. Πάει το καλοκαίρι. Η μέρα έχει μικρύνει και η νύχτα πέφτει πιο νωρίς.

Όμως το να αφήνουν τις λάμπες στους δρόμους της Πάτρας ανοικτές και να φωτίζουν από το μεσημέρι, ε, αυτό είναι και κομματάκι κάπως υπερβολικό. Δεν είμαστε στην... Σουηδία! 

Μάλλον οι αρμόδιοι άφησαν την λάμπα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ανοικτή να φωτίζει από το μεσημέρι, όχι για λόγους χρησιμότητας στους περαστικούς, φοβούμενοι μήπως δεν βλέπουν στο σκοτάδι.

Στην Ελλάδα ζούμε! Και επειδή στην Ελλάδα ζούμε όπου εκτός από το φως του ήλιου βασιλεύει και το... σκοτάδι του οχαδερφισμού, της αμέλειας και της δημοσιο- υπαλλήλιστικης νοοτροπίας που κυριαρχεί στους μηχανισμούς της κάθε υπηρεσίας, τείνουμε να πιστέψουμε ότι κάποιος ξέχασε αυτή την λάμπα ανοικτή για ώρες.

Για πολλές ώρες, από το πρωί έως το βράδυ. Την λάμπα την συναντήσαμε ανοικτή, το απογευματάκι της Δευτέρας, κατά τις 16:00. Βάζετε στοίχημα ότι και τώρα να περνούσαμε από εκεί, 24 περίπου ώρες, μετά η λάμπα θα είναι ακόμα ανοικτή, χωρίς κάποιος να την έχει κλείσει;

Άλλωστε ποιος πληρώνει; Αυτοί; Μάλλον όχι. Σε μας τους δημότες θα έρθει η παραπάνω και χωρίς λόγο «λυπητερή». Έτσι τείνουμε να πιστέψουμε. Στην Ελλάδα ζούμε…

Δυστυχώς... Και ευτυχώς μαζί! (γιατί αν για παράδειγμα ζούσαμε στη Σουηδία η λάμπα θα έπρεπε να ήταν ανοικτή, όχι από τις 4, αλλά από τις 2, αφού εκεί πράγματι δεν υπάρχει ήλιος και βασιλεύει το σκοτάδι από νωρίς...).