Καλά εκεί στους κεντρικούς μηχανισμούς του κράτους που κανονίζουν και φροντίζουν τις λεπτομέρειες για να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία και να κυλήσουν όλα ομαλά, δεν φροντίζουν να μαθαίνουν προσκλήσεις για να είναι τακτικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Δεν λέμε ότι δεν θα πρέπει να πηγαίνει κανείς στην εφορευτική επιτροπή και να έχει αυτή την… ευχαρίστηση να μετράει τους ψήφους (σταυρούς αυτή τη φορά ευτυχώς δεν θα έχει), αλλά εκεί οι κρατικοί ιθύνοντες που τα γνωρίζουν όλα,  θα έπρεπε τουλάχιστον να φρόντιζαν να ενημερωθούν αν οι υψηλοί προσκεκλημένοι τους που τους κάνουν την εξίσου ύψιστη τιμή να τους επιλέγουν, έχουν την δυνατότητα να κάνουν αυτό το σημαντικό λειτούργημα.

Γιατί αν ζητούν από πολίτες να γίνουν μέλη εφορευτικής επιτροπής σε επαγγελματίες ή και σε υπαλλήλους ακόμα, που εργάζονταν τις προηγούμενες ώρες όλη την νύχτα στην εργασία τους, μάλλον τους κάνουν «καψώνι» ή αγγαρεία.

Από αυτά που μαθαίνουμε δεν είναι λίγες αυτές  οι «άκυρες» προσκλήσεις, με τους κρατικούς μηχανισμούς να ζητούν από πολίτες που είτε εργάζονται όλη την νύχτα την προηγουμένη, είτε δουλεύουν όλη την Κυριακή (ναι, κύριοι γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα), να βρίσκονται τα ξημερώματα στα εκλογικά κέντρα ως μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Μία τέτοια πρόσκληση έστειλαν στον Πατρινό επιχειρηματία Κώστα Μαραμένο που απάντησε αναλόγως γράφοντας στο facebook:  «Σήμερα μου έστειλαν χαρτί ότι στις 6.00 πμ θα πρέπει να είμαι στο εκλογικό κέντρο ως τακτικό μέλος εφορευτικής επιτροπής ενώ θα έχω πάει σπίτι μετά τις 5.30 από την δουλειά.

Ρε, καλοπαιδα τόσους αφισοκολλητές και χειροκροτητές έχετε εμένα βρήκατε να μου σκοτίσετε τα γενετικά όργανα; Ψάξτε στις οργανώσεις σας χαϊβάνια θα βρείτε. Χαίρεται».

Ύστερα είναι να απορεί κανείς… Γιατί τα εκλογικά κέντρα δεν έχουν εφορευτικές επιτροπές; Να σας πούμε γιατί: Το υπέροχο ελληνικό κράτος λειτουργεί με το  δικό του γνωστό εξαιρετικά ευέλικτο τρόπο, ακόμα και την μέρα που ζητάει από τους πολίτες να αναπαραχθεί. Ως σύστημα και ως νοοτροπία…