Με καθυστέρηση μιας περίπου ώρας ξεκίνησε η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το βράδυ της Πέμπτης, στην Πάτρα, στη συγκέντρωση που έκανε η Λαϊκή Ενότητα.

Η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τους λόγους που ο λαός δεν πρέπει να ψηφίσει καμία μνημονιακή δύναμη τονίζοντας ότι στο δίλημμα ευρώ η δημοκρατία η Λαϊκή Ενότητα απαντά  δημοκρατία.

Στη συγκέντρωση που έγινε παρουσία και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα, Κώστα Λαπαβίτσα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν το πρόσωπο που κέντρισε το ενδιαφέρον.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι Πατρινοί που την προσέγγισαν ζητώντας να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί της, με τα κινητά τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά. Η ίδια έδειχνε να είναι ήρεμη, ευδιάθετη και δεν αρνήθηκε να βγάλει φωτογραφία με τους φίλους του κόμματος που έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση.

Να σημειωθεί ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν αρκετοί φίλοι του κόμματος, πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, που ήταν να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, αλλά εντέλει το αρνήθηκε.