Συνήθως ταυτίζουμε την ακμή με τα χρόνια της εφηβείας, ωστόσο τα ενοχλητικά σπυράκια εμφανίζονται σε κάθε ηλικία.

Δείτε ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες που εμφανίζεται η ακμή κατά την ενήλικη ζωή και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.

1. Διατροφή

Διατροφικές δυσανεξίες, όπως η δυσανεξία στη γλουτένη ή η δυσανεξία στη λακτόζη, μπορεί να συμβάλουν στην εκδήλωση της ακμής. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί επίσης να πυροδοτεί τις κρίσεις. Δοκιμάστε να απέχετε πλήρως από την κατανάλωση γλουτένης, γαλακτοκομικών και/ή ζάχαρης για 21 ημέρες ώστε να διαπιστώσετε εάν αυτή είναι η αιτία του προβλήματος.

2. Πέψη

Μια δυσλειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος συχνά αντανακλάται στο δέρμα μας. Θα πρέπει να πίνετε πολλά υγρά και να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα φυτικών ινών καθημερινά ώστε να πραγματοποιείται σωστά η διαδικασία της πέψης των τροφών και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών.

3. Στρες

Εάν το δέρμα σας παραμένει λείο και απαλό μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών, τότε για τις κρίσεις ακμής μάλλον ευθύνεται το καθημερινό στρες. Το στρες, σύμφωνα με το onmed, μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές που συμβάλλουν στην εκδήλωση της ακμής. Η σωματική άσκηση είναι μια συνήθεια που μπορούμε όλοι να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα για αποτελεσματικότερη διαχείριση του στρες.