Μια καινούρια έρευνα έρχεται για να αποδείξει περίτρανα ότι πίσω από τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά κρύβονται αφοσιωμένοι γονείς.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Λίνκολν της Νεμπράσκα, μελέτησαν οικογένειες χαρισματικών παιδιών και διαπίστωσαν ότι οι γονείς ήταν υπεύθυνοι για την επιτυχία των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής και ψυχολόγος Κένεθ Κιόρα δήλωσε, «Το ταλέντο είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξελίσσεται από τους γονείς που αφιερώνουν πολλή χρόνο στη φροντίδα και την ανάπτυξη του κάθε ταλέντου που μπορεί να έχει το παιδί τους!».
Το χαρισματικό παιδί: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του.
Η έρευνα έδειξε ότι οι γονείς των παιδιών που είχαν μια κλίση στα σπορ, το χορό, τη μουσική, την υποκριτική, τη ζωγραφική κλπ, θυσίασαν το χρόνο τους, την καριέρα τους ακόμη και ό,τι περιουσία είχαν ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους να ανθίσει.
Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να βοηθήσετε το παιδί σας να ανθίσει;
Ως γονείς, θα πρέπει να προσπαθείτε να ανταποκρίνεστε με συνέπεια στις ατομικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα που έχει το παιδί σας. Αν για παράδειγμα βλέπετε ότι το παιδί σας λατρεύει του μουσική, αξίζει, σύμφωνα με το mothersblog, να το γράψετε σε ένα Ωδείο, αν για παράδειγμα λατρεύει το χορό, αξίζει να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου, αν κάνει ντρίπλες σαν ποδοσφαιριστής, τότε ίσως έχετε ένα μικρό Μέσι στο σπίτι σας και δεν το γνωρίζετε.
Χωρίς τη βοήθεια των γονιών, τα παιδιά δεν εξελίσσονται. Οι γονείς είναι το κλειδί στην εξέλιξη των ειδικών χαρισμάτων που έχει το κάθε παιδί.