Μπορεί η ομορφιά τους να ξεγελάει αλλά στην πραγματικότητα το νερό τους μπορεί να σκοτώσει. Ο λόγος για ποτάμια και λίμνες που δεν πρέπει να πλησιάσει κάποιος αν θέλει να διατηρήσει τη… σωματική του ακεραιότητα. Τοξικοί όγκοι νερού σε διάφορα σημεία του κόσμου που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε.


1. Ποταμός Rio Tinto, Ισπανία

Πολύ όξινο ποτάμι με pH 1,7-2,5, πλούσιο σε βαρέα μέταλλα, όπως χρυσός, ασήμι και χαλκός


2. Βραστή Λίμνη, Ντομίνικα

Η δεύτερη μεγαλύτερη θερμή πηγή στον κόσμο με τη θερμοκρασία του νερού κατά μήκος των άκρων της να είναι 82-92 βαθμοί Κελσίου!


3. Λίμνη Κίβου, Αφρική

Το μέγιστο βάθος της αγγίζει τα 485 μέτρα. Αυτό που την καθιστά θανατηφόρα είναι τα 250 κυβικά χιλιόμετρα διοξειδίου του άνθρακα και τα 65 κυβικά χιλιόμετρα του μεθανίου!


4. Ποταμός Citarum, Δυτική Ιάβα, Ινδονησία

Τα αυξημένα επίπεδα μόλυνσης τον καθιστούν θανατηφόρο. Το μέρος είναι γεμάτο με μη-βιοαποδομήσιμα απόβλητα και επιβλαβείς χημικές ουσίες που τον καθιστούν ως τον πιο μολυσμένο ποταμό του κόσμου.


5. Λίμνη Karachay, Ρωσία

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς των Ουραλίων στην ανατολική Ρωσία, καιι έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο μολυσμένα σημεία του κόσμου, αφού περιέχει ραδιενεργά απόβλητα.


6. Ποταμός Potomac, ΗΠΑ

Επικίνδυνα ρεύματα στο εσωτερικό του


7. Blue Lagoon, Derbyshire, Ηνωμένο Βασίλειο

Παρά το τιρκουάζ χρώμα του αυτό το ειδυλλιακό τοπίο είναι μολυσμένο με απόβλητα, με το επίπεδο pH του νερού να αγγίζει το 11,3.


8. Jacob’s Well, Τέξας, ΗΠΑ

Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία κατάδυσης στον κόσμο, με πολλές διακλαδώσεις και υπόγειες στοές που κρύβουν κινδύνους.