Μια χελώνα-σπρίντερ και ο άνθρωπος με τα 37 δόντια – Δείτε τις φωτογραφίες.


Ορισμένοι προκαλούν πραγματικά εντύπωση κι άλλοι θα χαρακτηρίζονταν εύκολα εκκεντρικοί. Όλοι πάντως έχουν μια θέση στη λίστα με τα Ρεκόρ Γκίνες για το 2016.

Μεταξύ των συμμετοχών η χελώνα- Γιουσείν Μπολτ, ο καλλιεργητής τερατωδών λαχανικών, μια συλλέκτρια νάνων, ο άνδρας που σηκώνει ένα αυτοκίνητο στο κεφάλι του, ένας σκύλος- τερματοφύλακας, η σούπερ γιαγιά του ραπέλ.


Ο Bertie έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για το είδος του διανύοντας 0,28 μέτρα το δευτερόλεπτο.

 


Η 78χορνη Ann Atkin είναι η Χιονάτη με τους… 2.420 νάνους

 


Ο 70χρονος John Evans, σύμφωνα με το newsbeast και έχοντας χάσει την όρασή του από το ένα μάτι- λέει πως έχει δυνατά πόδια και γερό λαιμό. Προφανώς, αφού ισορροπεί στο κεφάλι του ένα ολόκληρο αυτοκίνητο.

 


Η 9χρονη Purin έπιασε 14 μπάλες μέσα σε ένα λεπτό- περιζήτητος τερματοφύλακας

 


Ο 69χρονος Peter Glazebrook έχει να επιδείξει λαχανικά που φτιάχνουν όχι μία αλλά… δεκάδες σαλάτες.

 


Η Doris Long αποδεικνύει πως η άθληση δεν έχει ηλικία. Άρχισε το ραπέλ στα 85 της και γιόρτασε τα 100α γενέθλιά της κάνοντας ραπέλ στον πύργο Spinnaker στο Πόρτσμουθ.

 


Ο 72χρονος Bob Wade έφτιαξε το μεγαλύτερο γλυπτό με καουμπόικες μπότες. Ύψος 10,74 μέτρα. Στο Τέξας, πού αλλού…

 


Μένουμε στο Τέξας όπου μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες κέρδισε και ο εικονιζόμενος Big Red 907. Τα κέρατά του έχουν μήκος 292,1 εκατοστά.

 


Ο 20χρονος Jeison Orlando Rodriguez Hernandez από τη Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα πόδια στον κόσμο. Το δεξί έχει μήκος 40,1 εκατοστά και το αριστερό 39,6.

 


Κι ένα περίεργο ρεκόρ από την Ινδία. Ο 27χρονος Vijay Kumar έχει τα περισσότερα δόντια που έχουν μετρηθεί σε άνθρωπο: 37.