Βρώμικα και όχι καθαρά εξακολουθούν να παραμένουν τα περισσότερα από τα σχολεία της Πάτρας, με τις καθαρίστριες να βρίσκονται στον «αέρα» μαζί με τις συμβάσεις τους, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν θα ανανεωθούν και πότε.

Το πρωί της Πέμπτης οι καθαρίστριες που βρίσκονταν σε συμβάσεις προχώρησαν σε κινητοποίηση μπροστά από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητώντας την δικαίωση του αγώνα τους και μία εργασία με σταθερότητα και ασφάλεια, προκειμένου να επιστρέψουν στα σχολεία.  

«Οι  8.500 σχολικές καθαρίστριες που δουλεύουν με συμβάσεις έργου στα δημόσια σχολεία της χώρας μας βρισκόμαστε στον «αέρα» αφού μέχρι χτες οι συμβάσεις μας  δεν έίχαν ανανεωθεί, ενώ τίποτα δεν διασφαλίζει πως θα επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θέτει νέα εμπόδια για την επαναπρόσληψή των καθαριστριών διαρκώς» αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν προσλαμβάνονται λόγω εκλογών. Καταλήγοντας οι καθαρίστριες αναφέρουν τα εξής:

«Κι όλα αυτά γίνονται πριν ανοίξουν τα σχολεία και χιλιάδες μαθητές θα βρεθούν στα σχολικά κτίρια όπου η έλλειψη καθαριότητας και υγιεινής εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους. Καταγγέλλουμε την κοροϊδία σε βάρος μας που συνεχίζεται».