Αυξάνονται οι επιθέσεις ανθρώπων σε ζώα που κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους. Ασυνείδητοι συνεχίζουν να ρίχνουν φόλες σε διάφορες περιοχές της Πάτρας και σε συνοικίες της, ενώ εντύπωση έκανε σε πολλούς το περιστατικό που έγινε τις προάλλες στο κέντρο της πόλης.  

Συγκεκριμένα, σε δρόμο, πίσω από την Τριών Ναυάρχων, ένας ηλικιωμένος όπως περπατούσε, ξαφνικά ξεκίνησε να ρίχνει πέτρες σε γατάκια που ήταν κοντά σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής.

Όταν τον είδε μία νεαρή κοπέλα, κάνοντας του παρατήρηση, αυτός όχι μόνο δεν σταμάτησε να ρίχνει πέτρες, αλλά τα έβαλε με την νεαρή, βρίζοντας την με χυδαία λόγια και κόντεψε να της επιτεθεί.

Εντέλει, ο ηλικιωμένος άνδρας έφυγε όταν μπήκαν στη  μέση στο όλο επεισόδιο δύο ακόμα νεαροί που του είπαν να φύγει από εκεί. Πάντως, αυτό που παρατηρεί κάποιος, κάνοντας μία βόλτα στους δρόμους της πόλης είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τα αδέσποτα σκυλιά, αλλά και οι γάτες έχουν αυξηθεί.

Φαινόμενο που σχετίζεται άμεσα με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες της Πάτρας, οι οποίες μη έχοντας πλέον την δυνατότητα να φροντίζουν τα οικόσιτα ζώα τους, τα αφήνουν ελεύθερα στους δρόμους της πόλης.