Το θέατρο act και η ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι σε συνεργασία με την Κορίνα Κοτσίρη, κουκλοπαίχτρια και ηθοποιό, διοργανώνει ένα εικαστικό εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά που συνδυάζει αρμονικά την εικαστική με την θεατρική δημιουργία. 

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τεχνικές ανάπτυξης διαφόρων υλικών κατασκευής (πηλό, εφημερίδες, αφρολέξ, χρώματα, υφάσματα) και τεχνικές εμψύχωσης και θεατρικής ερμηνείας μιας κούκλας. Θα κατασκευάσουν θεατρικές κούκλες μικρών και μεγάλων διαστάσεων και μέσα από θεατρικά παιχνίδια  και  αυτοσχεδιασμούς θα δημιουργήσουν την δική τους μοναδική παρουσίαση.

Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν και να παίξουν ανακαλύπτοντας ένα καταπληκτικό εργαλείο. Ειναι ένα ταξίδι που μαζί τους θα συνταξιδέψουν ιππότες και ξωτικά, ινδιάνοι και νεράιδες, πειρατές και ακροβάτες. Και τι θα γίνει άραγε αν το σώμα μου μεταμορφωθεί σε ουκλόσπιτο;

Και  τι θα συμβεί εάν ο παρτενέρ μου είναι ένα καπέλο με μάτια και φτερά ή αν αλλάξουμε για λίγο το παραμύθι; 

Το εικαστικό εργαστήρι, συνολικής διάρκειας 40 ωρών θα πραγματοποιηθεί σε 10 κύκλους των 4ωρών και συγκεκριμένα ένα Σαββατοκύριακο το μήνα έως τον Ιούνιο. 

Αφορά όλα τα παιδιά από 5 χρονών και επιτρέπεται η φυσική παρουσία των συνοδών εφόσον το επιθυμούν. Κάθε κύκλος έχει αυτόνομο περιεχόμενο. 

Εισηγήτρια: Κορίνα Κοτσίρη 

Μία φορά το μήνα, Σάββατο και Κυριακή 12.00-14.00 

1οςκύκλος : Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου2015

Διδακτέες Ώρες: 4 ανά κύκλο (12:00-14:00 Σάββατο και Κυριακή)

Συνολική διάρκεια: 10 κύκλοι,40 ωρών,  Σεπτέμβριος 2015 – Ιούνιος 2016. 

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ ο κάθε κύκλος διάρκειας 4 ωρών 

Ειδική προσφορά  για 2 αδέρφια 30€ το Σαββατοκύριακο. 

Ειδική προσφορά και για τα 10 Σαββατοκύριακα 160€ (Με δυνατότητα πληρωμής σε τρείς δόσεις). 

Πληροφορίες – συμμετοχές: Κορίνα Κοτσίρη  6977545994 και 6936122263 ([email protected]).

1ος κύκλος: Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αγαπημένος μου ήρωας

12:00-14:00 

Οι ακριβείς ημερομηνίες για τις επόμενες συνεδρίες θα ανακοινωθούν σύντομα με νέο δελτίο τύπου.

Εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά | Στο θέατρο Αct (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65) 

Ένας εκ των υποστηρικτών είναι και το patrasevents.gr

Η Κορίνα Κοτσίρη έζησε και εργάστηκε στο Παρίσι για δέκα χρόνια. Φοίτησε στην επαγγελματική σχολή για μαριονετίστες – ηθοποιούς του Παρισιού, Théâtre aux Mains nues, υπό την καθοδήγηση του Alain Recoing και παρακολούθησετο τμήμα σκηνογραφίας της Ecole International de Théâtre Jacques Lecoq. Δίδαξε την τέχνη του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου αντικειμένων σε Κέντρα Νέας Γενιάς (MJCHerblay, MPTMeudon, MPTYouriGagarine) και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, (CABercy, CAVictorZèles, AssociationMom’artre, Mom’Didot κλπ). Από το 2012 εργάστηκε και σε δημοτικά σχολεία του Παρισιού (20eme και 19emearrondissement) προτείνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μαζί με τον χορογράφο Σπύρο Κουβαρά έχουν ιδρύσει την ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis748, τα έργα της οποίας απευθύνονται σε ενήλικο κοινό ενώ αισθητικά εμπλέκουν τον χορό με τα εικαστικά και κινούνται στα όρια της performanceart.  Έργα της ομάδας όπως τα «NovaAetas», «L’IsolementdansunespaceInfini» και «Youcannotentertwicethesameriver», έχουν παρουσιαστεί σε πλήθος θεάτρων και φεστιβάλ σε Γαλλία, Ελλάδα, Σουηδία και Γερμανία μεταξύ άλλων. 

Η Κορίνα Κοτσίρη γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόφοιτος της σχολής Ακμής στο τμήμα GraphicDesign. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής αγωγής, αφήγησης παραμυθιού, και αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο των Αλλαγών και σύγχρονου κουκλοθεάτρου με τον FranciscoBrito. Παράλληλα συνεργάστηκε με την ομάδα θεάτρου Merlin δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά.

Το 2004, ακολουθώντας το ενδιαφέρον της για την σχέση σωματικού θεάτρου και αντικειμένου πήγε στο Παρίσι όπου παρακολούθησε το L.E.M (Laboratoired’EtudeduMouvement) το τμήμα σκηνογραφίας της EcoleInternationaldeThéâtreJacquesLecoq που ειδικεύεται στην δυναμική έρευνα του χώρου και του ρυθμού διαμέσου της πλαστικής έκφρασης.

Το 2008 ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Παρίσι κάνοντας μαθήματα σωματικού θεάτρου και σύγχρονης μιμικής με τις ομάδες ThéâtreduMouvement και InExtenso (ClaireHeggenetYvesMarc, CatherineDubois) ενώ διδάσκεται την τεχνική μιμικής EtienneDecroux στην σχολή Hippocampe.

Σήμερα εργάζεται στην σχολή Άγιος Ιωσήφ στην Πεύκη και στο Παιχνιδαγωγείο στο Ν.Ψυχικό ενώ συνεργάζεται με δήμους και φορείς.