Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια κρύο βούτυρο, σε κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά κρύο γάλα
  • 6 ώριμες ντομάτες
  • Λίγο θυμάρι, λίγο βασιλικό φρέσκο, λίγη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Πρώτα η ζύμη: Βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε ώσπου να γίνει σβώλος
  • Προσθέστε το αυγό και το γάλα και συνεχίστε ώσπου να πάρει μορφή
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι τρίβουμε 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
  • Τις βάζουμε στη φωτιά να γίνουν σάλτσα, να φύγουν τα υγρά
  • Προς το τέλος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να νοστιμίσει
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει
  • Από πάνω βάζουμε την αυτοσχέδια σάλτσα μας
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φετούλες και γεμίζουμε τη φόρμα
  • Αλάτι, θυμάρι, βασιλικό ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο
  • Στο φούρνο για 45 λεπτά
  • Μειώνουμε τη θεσμοκρασία στο μεταξύ
  • Οταν καλοψηθεί η τάρτα μας, ρίχνουμε φύλλα βασιλικού
  • Θα μοσχοβολήσει το σπίτι!
  • Για την ομορφιά βάζουμε και ντομάτες κεράσια. Έτοιμη!