Είναι γνωστό ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, ωστόσο ο «πατέρας» του διάσημου παιχνιδιού Minecraft, μάλλον το παρατράβηξε, αφού διαμαρτύρεται δημόσια ότι τα πλούτη του έχουν καταστρέψει τη ζωή.

Μπορεί το Minecraft στα μάτια των λιγότερο μυημένων να φαίνεται ένα απλό και ίσως βαρετό παιχνίδι, ωστόσο από το 2009 που κυκλοφόρησε, έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000.000 φαν κάνοντας τον δημιουργό του πλουσιότερο κατά περίπου 700.000.000 δολάρια.

Το παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί σε desktop, laptop, ακόμα και φορητές συσκευές, βυθίζει τους παίκτες σε έναν άγονο εικονικό κόσμο, όπου πρέπει να κατασκευάσουν τα πάντα με τουβλάκια από πέτρα, χώμα και ξύλο.

Τα γραφικά είναι πολύ χαμηλών απαιτήσεων και δεν υπάρχει ούτε προφανής στόχος ούτε κανόνες. Απλά κατασκευάζετε όλο και πιο περίτεχνα σπίτια και τίποτα δεν θα διαταράξει την ψηφιακή μοναξιά σας, εκτός από μερικά ζόμπι ή μία γιγαντιαία αράχνη που θα προσπαθήσει να σας σκοτώσει αν είστε εκτός οικοδομήματος όταν πέσει η νύχτα.


Η τραγική ειρωνεία ωστόσο είναι ότι ο Σουηδός προγραμματιστής και πλέον δισεκατομμυριούχος που σχεδίασε το παιχνίδι, δηλώνει ότι έχει πλέον βρεθεί παγιδευμένος σε έναν κόσμο τόσο μοναχικό όσο και ο ψηφιακός του Minecraft.


Σχεδόν ένα χρόνο αφότου πούλησε το Minecraft στον κολοσσό λογισμικών της Microsoft για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ο 36χρονος πλέον Μάρκους Πέρσον αυτή την εβδομάδα δημοσίευσε στο διαδίκτυο τα παράπονα του παραθέτοντας μέσω Twitter πόσο φρικτό είναι να είσαι πλούσιος και πόσο απεγνωσμένα μόνος νιώθει, χωρίς να έχει κίνητρο και όρεξη για τίποτα.


Σε ένα tweet γράφει: «Το πρόβλημα με το να έχεις ότι θέλεις, είναι ότι ξεμένεις από λόγους να συνεχίσεις την προσπάθεια και η ανθρώπινη αλληλεπίδραση καθίσταται αδύνατη λόγω αυτής της ανισορροπίας.»

Λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με το iefimerida, ο ίδιος τουίταρε: «Παρέα στην Ίμπιζα με διάσημους φίλους και πάρτι με διάσημους ανθρώπους. Μπορώ να κάνω ό, τι θέλω, και ποτέ πριν δεν ένιωσα πιο μόνος».

Ενώ σε άλλο tweet γράφει: «Βρέθηκε ένα καλό κορίτσι, αλλά φοβήθηκε τον τρόπο ζωής μου και πήγε με ένα φυσιολογικό άτομο. Ακόμη και οι παλιοί φίλοι μου πίσω στην Σουηδία δεν έχουν χρόνο για μένα».


Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να μην χρειάζεται να πάνε στη δουλειά κάθε μέρα είναι το όνειρό τους. Αλλά, όπως πολλοί Βρετανοί νικητές του Λόττο θα καταθέσουν, το να μην έχεις δουλειά ή προκλήσεις οδηγεί σε ζωή χωρίς κίνητρο.

Είναι δύσκολο να βρείτε ένα νέο στόχο και πολλοί νικητές κληρώσεων έχουν βαρεθεί τις ατελείωτες διακοπές και έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.