Χάος στο κέντρο της Πάτρας, με το κυκλοφοριακό πρόβλημα να είναι έντονο και τα νεύρα των οδηγών στην… τσίτα!

Για ακόμα μία φορά τα διπλοπαρκαρισμένα και η παράνομη στάθμευση αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά στο κέντρο, με τους Πατρινούς να παίρνουν τα οχήματα τους για να μετακινηθούν και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν «ουρές» σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο μεταξύ από το πρωί της Πέμπτης η Τροχαία στην προσπάθεια της να μετριάσει την κατάσταση και το χάος που επικρατεί, προχώρησε σε ξήλωμα πινακίδων στα αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει παράνομα, αλλά και στα μηχανάκια που ήταν πάνω σε πεζόδρομους και σε εισόδους τους.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας έγιναν σε ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Πάτρας, στην Αγίου Ανδρέου, στην Κολοκοτρώνη, στη Μαιζώνος, στην Κορίνθου και σε άλλες κεντρικές οδούς και όλα αυτά ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται το σχέδιο του Δήμου για το κυκλοφοριακό.

Σχέδιο που προβλέπει την ένωση του αστικού κέντρου με το θαλάσσιο μέτωπο, με την δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ, αλλά και την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής μεταφοράς με μίνι λεωφορεία. Όλα αυτά που «κολλάνε» στα σχέδια που έχει η κυβέρνηση για την παραλιακή ζώνη, θέλοντας να δώσει την διαχείριση της στον ΟΛΠΑ και όχι στον Δήμο, όπως είχε δεσμευτεί.