Κινητό Εργαστήρι Εικαστικών
Το κινητό εργαστήρι εικαστικών κάνει στάση στο χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίνοντας έμπνευση στις δημιουργικές εικαστικές δράσεις του εργαστηρίου, ένας χώρος που είναι γνωστός για τη φιλοξενία όλων των μορφών τέχνης.
Το κινητό εργαστήρι εικαστικών είναι ένας περιοδεύον θίασος εικαστικής έκφρασης, όλων των ηλικιών, που αποτελείται από την ιδρύτριά του, την εικαστικό Βασιλική Σπύρου και τους συμμετέχοντες του.
Η Βασιλική Σπύρου, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., αριστούχος στη Διδακτική της Τέχνης και την Ψυχολογία της Εκπαίδευσης, τομείς που εξασκούνται στην 5ετή φοίτηση των Καλών Τεχνών, με βαθειά αγάπη για το γενικότερο φάσμα των τεχνών (εικαστικά, performance) όπου εξασκεί και διαρκώς μελετάει η ίδια ως ενεργή καλλιτέχνις, έθεσε την ιδέα της παιδείας της τέχνης έξω από το σχολείο με πρότυπο την εντός σχολείου πολιτισμική μόρφωση, για τον ίδιο λόγο που εντάσσεται σε αυτό.
Το κινητό εργαστήρι εικαστικών έχει παρουσιάσει ως σήμερα δράσεις στα περισσότερα πολιτισμικά κέντρα της πόλης των Αθηνών και σε δημόσιους χώρους, σε χώρους σχολείων, σε ιδιωτικές προσκλήσεις, με πλήθος επισκεπτών.
Στοχεύει στην έκφραση μέσω της τέχνης, στη γνώση της χρησιμότητά της, στην εξέλιξη της οπτικής, προτρέπει στη διαμόρφωση της σκέψης αναγνωρίζοντας στοιχεία της πειραματικής τοποθέτησης των ιδεών πάνω στο έργο τέχνης, της δημιουργικότητας και της σύγχρονης αισθητικής.
Τα παιδικά εργαστήρια: Θα ανοίξουν βιβλία των μεγάλων ζωγράφων, θα σκιτσάρουν πορτραίτα, θα παίξουν με την τεχνική του κολλάζ, θα κατασκευάσουν, θα παρατηρήσουν, θα δημιουργήσουν και θα εμπνευστούν αλλιώτικα Σάββατα στην πόλη.

https://www.facebook.com/panigyrakifinearts

Έναρξη: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη Κράτηση