Διαφορετική, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα, είναι αλήθεια που είχε διαρρεύσει στα τοπικά ΜΜΕ, για τα όσα είχαν γίνει στην παραλιακή του Ρίου που είχαν σαν αποτέλεσμα να μαχαιρωθεί ένας αστυνομικός.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο του καταστήματος και αυτό ισχυρίζονται οι συνήγοροι των δυο παιδιών που είχαν εξαφανιστεί αρχικά και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αυτοβούλως.

Στο όλο επεισόδιο τόσο ο 26χρονος, όσο και ο 24χρονος είχαν αρχικά τον ρόλο «διαιτητή», καθώς η διαμάχη ξεκίνησε για μία κοπέλα θαμώνα του καταστήματος, μεταξύ της παρέας των αστυνομικών και μιας άλλης παρέας.

Αφορμή ήταν μία παρεξήγηση, ενώ ο 26χρονος που πλέον είναι προφυλακιστέος, προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους. Ο ένας από τους αστυνομικούς, όμως, σύμφωνα πάντα τα όσα ισχυρίζεται η υπεράσπιση του 26χρονου, τα έβαλε με αυτόν που πήγε να τους χωρίσει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα κατάθεσε ο 23χρονος (κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες), φίλος του 26χρονου, η παρέα των αστυνομικών χτύπησε άσχημα τον 26χρονο. Από εκεί θόλωσε το μυαλό του 26χρονου για να γίνει στη συνέχεια το τραγικό περιστατικό με την μαχαιριά και τον τραυματισμό του αστυνομικού με τα πολιτικά που διασκέδαζε, ξεσηκώνοντας όμως με την συμπεριφορά του το μαγαζί.

Η πλευρά του 26χρονου, μιλά για άδικη απόφαση σε ότι έχει να κάνει με τον προφυλακισμό του, καθώς η κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δεν προκύπτει από πουθενά, ενώ τονίζει ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν αστυνομικοί όπου και αν βρίσκονται ακόμα και αν φοράνε πολιτικά. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η οικογένεια του 26χρονου που όπως αποδεικνύει και η ιατρική γνωμάτευση ξυλοκοπήθηκε άγρια πριν από την μαχαιριά, έχουν ήδη προχωρήσει σε μηνύσεις κατά των αστυνομικών και της παρέας τους.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές για σοβαρά επεισόδια, εργάζεται εκτός της νύχτας και στο λιμάνι, καθώς προέρχεται από φτωχή οικογένεια και προσπαθεί μαζί με τον αδελφό του να τα βγάλουν πέρα.