Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων αναφέρει τα εξής: «Την ύστατη ώρα πριν την αποχώρηση της, η Αν. Υπουργός Ε. Κουντουρά υπέγραψε την προκήρυξη για την εισαγωγή καταρτιζομένων στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2015-2016.

Παρά ταύτα αδιαφόρησε για την υλοποίηση των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης, θεσμό που διαχρονικά έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα στην επιμόρφωση των επαγγελματιών του Τουρισμού.

Θυμίζουμε ότι η λειτουργία της Μετεκπαίδευσης προβλέπεται από τους Ν.1077/80 και Ν.3105/03, και διασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στον Τουρισμό όπως επίδομα, υπαλληλική ιδιότητα και αποζημίωση.

Η απελθούσα Υπουργός αδιαφόρησε για την δημόσια εκπαίδευση που συντελεί τα μέγιστα στην αναβάθμιση του παραγόμενου Τουριστικού Προϊόντος. Καλούμε την υπηρεσιακή Υπουργό Τουρισμού να προχωρήσει αυτή στην αναγκαία έκδοση των κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, διότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά για τη έγκαιρη υλοποίηση της Μετεκπαίδευσης».