Μία παράσταση που στόχο έχει, να αναδείξει την πορεία μιας σημαντικής Ελληνίδας, που με την προσωπικότητα και την ακτινοβολία της, υπήρξε πάντα μια δυναμική πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και η φωνή της χώρας μας διεθνώς, κυρίως στους δύσκολους καιρούς της ιστορίας μας, (δικτατορία).


Τα σύντομα κείμενα που παρεμβάλλονται, φωτογραφίζουν τις πιο σημαντικές στιγμές από την αρχή της ζωής της, έως το θάνατο της, με προεκτάσεις στο σήμερα 
και στις γενιές που ενέπνευσε, ώστε να δημιουργούν και να επιμένουν όσο και η ίδια, στο δικό τους όραμα.


Πιστεύουμε, πως η πολυδιάστατη προσωπικότητα της, οι αξίες με τις οποίες ταυτίστηκε και πορεύθηκε στη ζωή της, καθώς και τα τραγούδια που τραγούδησε μέσα από την καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Είναι σημαντικό περισσότερο από ποτέ, να επικοινωνηθούν στο ευρύτερο ελληνικό κοινό και την νεολαία, 

ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας και τον λαϊκό κόσμο, που τόσο η ίδια αγάπησε.

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε απ’ την ζωή, αλλά οι μνήμες είναι ακόμα νωπές. Αυτή η λαμπερή γυναίκα, αυτή η πεισματάρα Ελληνίδα, αυτή η μοναδική καλλιτέχνης έχει βάλει σκοπό να βρίσκεται πάντα κοντά μας. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε στους δικούς της ανθρώπους λίγο πριν πεθάνει: «προσέξτε καλά, δεν θα αφήσετε να με ξεχάσουν, δεν θέλω να γίνω ανάμνηση, θέλω να είμαι καθημερινά μαζί σας………. Γιατί πεθαίνεις πραγματικά, όταν σε έχουν ξεχάσει».


ΑΝΑΛΥΣΗ 
Τα τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών θα ξαναζωντανέψουν πάνω στην σκηνή, «δεμένα» με την κάθε στιγμή της ζωής της. 
Ως προς την ροή της παράστασης, οι μουσικές και τα τραγούδια που ακούγονται, αλλά και το οπτικό υλικό, είναι περιεχόμενα από τις ταινίες, τις παραστάσεις, όπου συμμετείχε η ίδια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Η αφήγηση, εναλλάσσεται με τις μουσικές και τα τραγούδια, και συνοδεύεται από το οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και μικρά αποσπάσματα από ταινίες και συνεντεύξεις της) 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Σκηνοθεσία: Ρείνα Εσκενάζυ 
Κείμενα: Σπύρος Δευτεραίος 
Μουσική επιμέλεια: Γιαννοπούλου Μπέσσυ 
Συνοδεύει πενταμελής ΟΡΧΉΣΤΡΑ 
(πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, μπάσο, ντραμς ) 

ΔΙΑΝΟΜΗ: 
ΑΦΗΓΗΣΗ: ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ 
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΠΑΡΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΚΙΝΟΣΑΤΗ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΑΚΗΣ 6983343201