Μπορεί η Άλκιστης Πρωτοψάλτη να ήταν η έκπληξη της νέας, υπηρεσιακής, κυβέρνησης, ωστόσο, δεν ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση στην τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρωταγωνίστρια μια πιτσιρίκα, κόρη... υπουργού από σήμερα, που έλιωσε στην αγκαλιά του μπαμπά της!

Πρόκειται για την κόρη του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μελά, η οποία ντυμένη ασορτί με τη μαμά της και μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της από δίπλα, συνόδευσαν τον κ. Μελά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, η πιτσιρίκα ήταν αυτή που έδωσε πρώτη μια ζεστή αγκαλιά στον μπαμπά της, αμέσως μετά την ορκωμοσία του!


Ποιος είναι ο Δημήτρης Μελάς

Καθόλου άγνωστο δεν είναι το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη στον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μελά, αφού τα τελευταία χρόνια είχε υπηρετήσει το υπουργείο και διάφορους εποπτευόμενους φορείς, από διάφορες θέσεις, τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Μελάς είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Τεχνικός Υπεύθυνος εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων του υπουργείου, κατ' αναπλήρωση Προϊστάμενος Τμήματος στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό «Δήμητρα», Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Από τον Ιούλιο του 2009 έως τον ίδιο μήνα του 2012, αποσπάσθηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα. Το 2012 τοποθετήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.